Două caravane de film la Târgu Jiu

Două caravane cinematografice vor poposi în acest an la Târgu Jiu. Prima va ajunge în oraş începând cu 22 martie. Caravana DocuArt va prezenta filme documentare premiate în 2017. Intrarea la proiecţii va fi liberă. Proiecțiilor li se vor alătura și realizatorii filmelor pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul.

„Ideea a pornit iniţial din dorinţa de a avea un festival de film la Târgu Jiu, idee la care nu am renunţat, dar implică un efort financiar foarte mare, şi atunci am luat hotărârea de a aduce caravanele de film din diferite festivaluri. Toate filmele premiate în cadrul festivalului de film documentar DocuArt vor ajunge astfel la Târgu Jiu, cu un efort financiar foarte mic. Este a treia ediţie a caravanei, iar interesul din partea publicului este unul crescut”, a anunţat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Totodată, în vară, o a doua Caravană Docuart va fi dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi. Manifestarea va avea loc în Parcul Coloanei Infinitului, unde vor avea loc proiecţii de filme documentare despre viaţa şi opera marelui Brâncuşi. (A.A.)

Vizualizări: 2,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: