Două femei de afaceri din Târgu Jiu, reţinute pentru evaziune

În data de 01.04.2013, orele 16:00, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ocazie cu care a fost dispusă pe bază de ordonanţă, reţinerea învinuitei A.C., de 41 ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, reţinându-se că, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în perioada august – octombrie 2010, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii un număr de 5 facturi fiscale în valoare totală de 606.402 lei, emise de o altă societate comercială, facturi ce nu atestă operaţiuni reale şi prin emiterea cărora s-a cauzat un prejudiciu către bugetul consolidat al statului în cuantum de 117.368 lei – T.V.A. şi 14.710 lei – impozit pe profit.

Din cercetările efectuate în cauză a mai rezultat că în evidenţele contabile a două societăţi reprezentate de învinuita A.C., în perioada 2010 – 2012, au fost înregistrate mai multe sume de bani încasate de la o altă societate comercială din Târgu-Jiu, precum şi plătite către această societate administrată de numita P.L., sume pentru care nu au putut fi prezentate documente fiscale (facturi) sau contracte, deşi justificările menţionate pe ordinele de plată întocmite fac referire la diferite numere de facturi.

Prin rulajul sumelor de bani menţionate mai sus, care provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală sau alte fapte de natură penală, s-a urmărit acordarea unei tente legale provenienţei ilicite a acestora, motiv pentru care, în cauză, urmează a se efectua cercetări faţă de A.C., pentru săvârşirea infracţiunii de ,,spălare de bani”, faptă prev. şi ped. de art. 29, alin. 1, lit. b, din Lg. 656/2002-Rep.

Totodată, a fost dispusă şi reţinerea, pe bază de ordonanţă, a numitei P.E.A., de 49 ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, reţinându-se faptul că, în perioada februarie 2009 – decembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii un nr. de 34 facturi fiscale, în valoare totală de 2.407.001 lei, emise de o altă societate comercială, facturi ce nu atestă operaţiuni reale şi prin emiterea cărora s-a cauzat un prejudiciu către bugetul consolidat al statului în cuantum de 420.720 lei – T.V.A. şi 317.805 lei – impozit pe profit.   Învinuitele au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 02.04.2013, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: