Două locuri libere în căminele de bătrâni. Cine are prioritate!

Pe toată perioada de iarnă, căminele de bătrâni din Gorj au funcționat la capacitate maximă. Zeci de bătrâni rămași singuri pe lume își duc zilele în cele două centre de la Suseni și Dobrița. În prezent, căminul de bătrâni de la Dobrița este ocupat la capacitate, însă la Suseni autoritățile sociale anunță două locuri libere.

Condițiile pentru ca un gorjean să ajungă în grija statului sunt destul de stricte. Pe lângă o pensie din care să-și plătească lunar locul în căminul de bătrâni, aceștia sunt condiționați și de prezența unui handicap. În prezent, căminul de bătrâni de la Dobrița nu mai dispune de niciun loc liber. În schimb, cel de la Suseni mai are două locuri disponibile. ”La Suseni avem două locuri disponibile. Dar noi nu facem internare decât în situația în care vârstnicul respectiv este încadrat și în grad de handicap. Noi nu găzduim pentru simplu fapt că nu are unde să doarmă. Noi găzduim strict persoanele care au nevoie de îngrijire și asistență și care sunt încadrate în grad de handicap, obligatoriu”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
Cei mai mulți bătrâni care ajung în grija statului nu au familie sau copii ori copiii le sunt plecați la muncă în străinătate și n-au mai dat semne de viață. Cert este că locurile din centrele de bătrâni rămân disponibile numai după ce cei care le ocupă își pierd viața. Puține sunt situațiile în care bătrânii decid să mai plece odată ce ajung într-un cămin de bătrâni. În aceste centre, bătrânii se bucură de trei mese pe zi, căldură, dar și asistență medicală gratuită.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: