Două mii de CV-uri în prima zi. Cum te poţi angaja!

Mii de gorjeni au fost luni dimineaţa la fosta fabrică Rostramo, unde în primăvară va fi deschisă o fabrică de cablaje de către un investitor japonez. Reprezentanţii fabricii au venit pregătiţi cu 500 de formulare tip de CV, care să le ajungă toată luna, dar le-au epuizat rapid. Au fost nevoiţi să trimită oamenii la un copiator din apropiere pentru a le multiplica. Potrivit unor surse, investitorii japonezi se gândesc deja la extinderea fabricii, dacă va fi suficientă forţă de muncă. Reprezentanţii fabricii spun că vor primi cereri de angajare toată luna ianuarie şi că în primă fază vor da drumul unei linii de producţie cu peste 500 de salariaţi.

Zona de nord a municipiului Târgu Jiu s-a dovedit a fi luni neîncăpătoare pentru gorjenii care s-au prezentat la Rostramo să-şi depună CV-urile în vederea angajării la noua fabrică de cablaje auto. În mai puţin de o oră, cele 500 de exemplare pregătite de companie s-au epuizat, aşa că oamenii au fost nevoiţi să apeleze la un copiator din zonă.

Cu mari speranţe că vor fi contactaţi, gorjenii au completat pe loc cererile. ”Am depus pentru un loc de muncă. Foarte multă lume, nu mă aşteptam. Am rămas fără serviciu de vreo două luni şi acum s-a ivit această ocazie. Nu știu prea multe despre ce aş avea de făcut. Mi-au spus că mă vor contacta ei când o să termine recrutările. Sper să am o şansă”, a spus un târgujian.

Oameni de toate vârstele au mers luni dimineaţa la Rostramo să depună cereri. De la cei mai tineri și până la cei mai în vârstă, toţi speră să-şi găsească de muncă. Unii au venit la fabrică şi au luat cereri tip pentru toată familia. ”Am venit pentru soția mea. Eu lucrez, ea nu are de muncă și am venit să completeze și ea. Este greu fără loc de muncă, vedeți câtă lume a venit aici, toți oamenii aceștia vor locuri de muncă”, a spus un alt gorjean.

 Când deschid

Organizarea investitorilor a cam lăsat de dorit, semn că nu se aşteptau la un aşa aflux de persoane. Oamenii nu au avut la dispoziție niciun birou în care să-și completeze cererile, fiecare a completat cum a putut, pe scări, pe holuri sau chiar afară, în zăpadă. ”Le-am dat formularele, le-au completat, le-au lăsat, eu o să le trimit la firmă la Severin, urmează să fie contactaţi. Eu voi fi în fiecare zi aici, de la 8.00 la 16.00, voi primi cererile, aici se depun şi de aici pleacă la Severin. Din discuţiile avute, se pare că în aprilie se va da drumul la prima linie de producție, ceea ce înseamnă 500-600 de oameni, după aceea 1.300-1.500 de oameni. Am organizat în așa fel încât toată lumea să beneficieze de cereri, am tras la xerox și primim în continuare”, a spus Ion Lupulescu, reprezentant fabrică.

Numai luni, 9 ianuarie, au fost depuse la sediul fabricii peste două mii de cereri de angajare la fabrica de cablaje, asta în condiţiile în care reprezentanţii au anunţat că vor primi cererile toată luna ianuarie. Investiţia este a grupului japonez Sumitomo, acelaşi care are o fabrică de cablaje și în Drobeta Turnu Severin.

Galerie foto




Vizualizări: 12,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: