Două milioane de euro pentru reabilitarea unei școli din Târgu Jiu

O școală din Târgu Jiu va fi reabilitată cu fonduri europene. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”. Primarul Marcel Romanescu spune că întreaga unitate de învățământ va fi modernizată, iar elevii vor avea parte și de o sală de sport modernă.

Valoarea investiției este de circa 2 milioane de euro, iar suma de bani vine din rezerva de fonduri europene, constituită la  nivelul Olteniei, la sfârșitul anului 2020.

”Sunt foarte multe reparații pe care le-am făcut în acest an la unitățile de învățământ din Târgu Jiu. Urmează ca, în perioada imediat următoare, sper ca până la finele acestui an, cele două grădinițe și creșa din zona Debarcader-Lotrului să fie finalizate. Ultimul proiect pe care l-am câștigat la nivelul Olteniei, de 2 milioane de euro, presupune reabilitarea în totalitate a clădirilor de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu. Este ultimul proiect pe care l-am câștigat. Municipiul Târgu Jiu a avut alocat 60 de milioane de euro pe exercițiul financiar 2014-2020”, a spus Marcel Romanescu.

Tot cu bani europeni va fi implementat și sistemul Info Trafic din Târgu Jiu. Acesta va funcționa într-o centrală dezafectată din cartierul 23 august. Investiția se ridică la 8 milioane de euro și trebuie finalizată până în decembrie 2023.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: