Două milioane de euro pentru turismul din Săcelu

Autoritățile locale din comuna Săcelu pregătesc un proiect de amploare în această perioadă. Este vorba de proiectul ”Valorificare turistică a stațiunii Săcelu, județul Gorj, prin modernizarea și dezvoltarea infrastructurilor de utilitate publică”. Cu alte cuvinte, dacă acest proiect primește finanțare europeană, Săcelu ar urma să devină în câțiva ani o stațiune modernă cu piste pietonale și pentru biciclete, mobilier urban, locuri de recreare și popas, spații verzi, wi-fi în spațiile publice, locuri de joacă pentru copii.

Stațiunea Săcelu este atestată ca și stațiune turistică de interes local încă din anul 2008. Chiar dacă dispune de bazine cu apă extrem de benefică și anual mii de turiști vin aici să-și trateze afecțiunile, Săcelu nu este o stațiune de multe stele. Nu dispune de căi de acces la principalele obiective turistice, nu există spații de recreare, nu dispune de mobilier stradal, iar circulația pietonală se desfășoară pe carosabil.
Proiectul la care lucrează în prezent primarul Florin Jurebie își propune să schimbe fața localității. ”Vreau să demarez procedurile pentru obținerea de fonduri europene. Proiectul este nou și din Gorj am fi unicii beneficiari pe această măsură pentru că se referă strict la stațiuni turistice, iar Săcelu este singura declarată stațiune turistică. Acum încep niște demersuri pentru a o denumi stațiune balneo-climaterică. Proiectul este aproximat la două milioane de euro însă eu sper la mai mult. Îmi doresc foarte mult să depun proiectul în această sesiune, dacă nu am noroc cu siguranță îl depunem în primăvară”, a declarat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.
Proiectul urmează să fie depus în cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 7-”Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”. Principalul obiectiv din proiect rămâne însă modernizarea căilor de acces la principalele obiective turistice naturale Piatra Buha, Piatra Biserica Dracilor, izvoarele minerale Săcelu.

Vizualizări: 6,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: