Dovleci de 50 de kg pentru Halloween, în curtea unui fost miner

Surpriză de proporții pentru un gorjean care se bucură de o recoltă uimitoare de dovleci. Anul acesta a reușit să recolteze din grădina proprie bostani de peste 50 de kilograme. Cel care reușit să obțină o astfel de recoltă la dovleci este un fost miner de subteran din comuna Dragotești. 


 

Ilarie Boștinaru a cultivat dovlecii în grădina pe care o deține în satul Dragotești, chiar peste stradă de locuința sa. A procurat seminţele din străinătate și spune că nu a utilizat decât îngrăşăminte naturale. Dovlecii au crescut atât de mari încât fostul miner abia i-a putut aduce acasă, cu roaba, din grădină.

Beneficiarii recoltei sunt porcii gorjeanului chiar dacă erau buni şi pentru plăcintă. La anul, şi vecinii lui vor avea bostani de zeci de kilograme pentru că le-a dat şi lor sămânţă. "I-am recoltat recent. Am o grădină peste drum. Este primul an dar a mers foarte bine. Sămânța este adusă din Italia de nişte rude. S-au mai corcit, nu știu, dar le-a mers foarte bine. Au ajuns la 50 de kg bucata. Sunt nemaipomeniţi. Mulți vecini mi-au cerut sămânță, să le dau și din dovleac, le-am dat. Eu ce să fac cu ei? Am înțeles că sunt buni pentru plăcintă, dar eu i-am dat la porci", a declarat Ilarie Boștinaru, în vârstă de 63 de ani.

Ilarie Boștinaru spune că dovlecii din gospodăria sunt potriviţi pentru cei care sărbătoresc Halloweenul. Acesta a explicat că este dispus să-i vândă în situația în care va avea cereri în acest sens. Gospodăria sa este ușor de găsit. Fiind situată în pantă, dovlecii etalați în curte, care au niște culori deosebite, pot fi văzuți cu ușurință de către trecători. 

Dovlecii i-au dat de furcă gorjeanului. "I-am legat ca să stea sus. Cad și se sparg. E păcat, sunt atât de frumoși. Au greutate mare. I-am legat cu funie, cu plasă. Am pus și saci de rafie sub ei", a mai spus bărbatul. 

Galerie foto







Vizualizări: 4,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: