Dragnea, pregătit să spună: Am greşit!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţă că vrea să facă un congres extraordinar al partidului. Nu pentru a-şi depune mandatul, ci pentru că sunt prea multe dezbateri publice pe măsurile luate de guvern în planul economiei, fiscalităţii, sănătăţii, educaţiei, justiţiei etc.

Poate greşesc, dar am impresia că Dragnea este pregătit să spună: Am greşit! PSD are şansa de a recunoaşte la congresul din martie faptul că aplică un program de guvernare care produce haos.

Ţine de bunul simţ ca PSD să recunoască faptul că este aberant ca un salariat angajat pe 4 ore să aibă un salariu net de 500 de lei, pentru care trebuie să plătească taxe de 1.400 de lei. Asta pentru că PSD a inventat faptul că toţi angajaţii trebuie să plătească taxele aferente unui salariu minim pe economie, chiar dacă sunt angajaţi cu o oră, două sau patru pe zi.

Ţine de bunul simţ ca PSD să recunoască faptul că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a produs haos şi o scădere a salariilor nete. Din păcate, asta este o eroare mai greu de îndreptat, dacă nu imposibil din punct de vedere fiscal.

PSD nu mai poate să nege faptul că a băgat în blocaj foarte multe primării, pentru că a permis, iar pe alocuri a impus creşterea unor salarii. PSD nu poate să nege dezechilibrele pe care le-a creat în sistemul bugetar, unde s-a ajuns ca o bibliotecară să aibă salariu de primar, deşi munca şi responsabilităţile nu se compară. PSD nu poate să nege că a afectat veniturile pe următorii ani ale femeilor care sunt acum gravide, tot pentru că nu a luat în calcul toate implicaţiile transferului contribuţiilor.

PSD încă nu are o opoziţie credibilă, iar dacă îşi recunoaşte la timp nişte greşeli, dacă le şi îndreaptă, are şanse să nu se facă praf. Dacă va continua să ne spună de dimineaţa până seara că trăim mai bine, deşi noi toţi vedem că e mai rău, PSD poate deveni istorie, aşa cum li s-a mai întâmplat şi altor partide care au rupt contactul cu realitatea.

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: