Dragnea, şeful nimănui

Cu aerul de şmecheraş de sud ceva mai cizelat decât Ponta pe care îl afişează, cu o pojghiţă de politeţe spartă deseori de tumultul de tupeu şi nesimţire care freamătă dedesubt, Liviu Dragnea ar vrea să fie altfel decât pesediştii normali. Adică să nu fie foarte prost şi nici găinar. Referitor la al doilea aspect, intenţia este să fie un hoţ serios, nicidecum să nu fure deloc.

Dar în guvernul Liviu Dragnea 2 (cel condus de Tudose cu ficat de fier şi mână de plastilină) vedem oglindită cu adevărat principala însuşire a lui Liviu Dragnea: mustăciosul de la Teleorman este un complexat absolut. De altfel, se şi vede că o are mică. Mustaţa, zic.

Niciodată nu a mai văzut România (şi e genul de ţară care, s-o recunoaştem, a văzut multe) un guvern atât de plin de incompetenţi, de bandiţi şi, însuşirea care pare să-i unească pe toţi, de proşti sadea. Aceştia sunt genul de proşti lângă care Dragnea se simte confortabil. Dragnea vorbeşte mai bine limbile străine decât Ministrul Muncii, stăpâneşte mai bine limba română decât Ministrul Educaţiei, asfaltează mai bine decât Ministrul Transporturilor, face afaceri mai bune decât Ministrul Mediului de Afaceri, are mână mai forte decât Ministrul de Interne, cu siguranţă se pricepe mai bine la economie şi energie decât miniştrii domeniilor respective şi fură mai mult decât Ministrul pentru Fonduri Europene, iar asta nu e puţin lucru, dacă ne gândim că fiul Rovanei Plumb, un dobitoc sadea, este unul dintre băieţii de bani gata ai Bucureştiului cei mai doldora în portofel, bani de la mămica, deşi mămica aparent e un biet politician cu salariu de nici 2000 de iepuroi.

Liviu Dragnea e un om mic cu o ambiţie mare de a fi şef, iar când aceşti oameni chiar ajung şefi, subordonaţii lor nu au cum să fie decât şi mai mici, tocmai de aceea micimea guvernului Dragnea 2 (zis şi Tudose) înspăimântă şi amuză în egală măsură, cu Petre Daea rămânând, prin umor fie el şi involuntar şi cuceritoare candoare, cel mai simpatic şi, foarte probabil, cel mai competent ministru pe care a reuşit să-l stoarcă un partid hâd, condus de un prostovan de proporţii cosmice.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: