Dragoş şi Răzvan, hip-hop după blocurile din cartierul 9 Mai

Dragoş Miron şi Bădiţa Răzvan din Târgu Jiu  cântă muzică hip-hop printre blocurile cartierului 9 Mai încă de acum doi ani. Băieţii sunt foarte pasionaţi de acest gen de muzică şi mai ales talentaţi. Cei doi tineri  formează în prezent o trupă de muzică hip-hop pe care băieţii numită sugestiv „Dragoş şi Răzvan”.  şi  nu numai că îşi compun singuri piesele ci tot singuri îşi filmează şi videoclipurile. Cartierul în care locuiesc, 9 Mai, este un izvor continuu de idei. Tinerii şi-au filmat singuri videoclipuri, personajele fiind prietenii lor iar locaţia fiind bineînţeles cartierul lor.

Reporter: Când aţi început să cântaţi pentru prima dată?

Dragoş: Cântăm de foarte mult timp dar abia anul trecut, în septembrie, am făcut prima piesă intitulată „Ca la noi”, la care am filmat  şi primul videoclip.

Reporter: De ce hip-hop?

Dragoş : Pentru că este genul de muzică care ne reprezintă şi cu care noi am crescut. Suntem doi băieţi crescuţi în cartier deci nu puteam să cântăm altceva. Genul ăsta de muzică se regăseşte şi în ţinutele de zi cu zi şi în tot ce ţine de noi.

Reporter: Vă mai ocupaţi şi cu altceva în afară de muzică?

Răzvan: Deocamdată nu mai avem altă ocupaţie în afara faptului că Dragoş este elev în clasa a X-a la Liceul Energetic Nr.1, din Târgu Jiu. Este cu câţiva ani mai mic decât mine dar facem o echipă bună împreună şi încercăm să ne completăm reciproc.

Reporter: Intenţionaţi să faceţi din muzică o carieră sau o să rămână doar la stadiul de pasiune?

Răzvan: În principiu, intenţionăm să scoatem primul nostru album dar nu dorim să facem o carieră din asta. E mai mult o pasiune, un hobby. Probabil în timp o să ne dorim să facem ceva mai serios.

Reporter: Care sunt sursele voastre de inspiraţie?

Dragoş : Viaţa de zi cu zi, viaţa de cartier, băieţii răi şi mai ales ce se întâmplă în cartierul 9 Mai din Târgu Jiu. În general căutăm să fim cât mai originali.

Reporter: Câte piese aveţi gata până în prezent­?

Răzvan: Până acum avem gata 12 piese, mai facem vreo două-trei şi dăm drumul la album, sperăm noi cât mai repede.

Reporter: Ce mesaj au piesele? Ce transmit ele?

Dragoş şi Răzvan: Piesele sunt despre viaţa de stradă, sunt cât mai realiste şi încercăm să transmitem emoţiile şi trăirile băieţilor de cartier, viaţa din spatele blocurilor.

Reporter: Aţi avut vreun concert?

 Răzvan: Da am cântat la mai multe concerte susţinute în Târgu Jiu, la balurile bobocilor dar am cântat şi în Clubul „XS” din Rovinari, precum şi la zilele oraşului.

Reporter: Cine vă ajută cu muzica? Cine vă compune versurile?

Dragoş : Nu ne ajută nimeni, singuri ne compunem versurile, negativele şi tot singuri ne filmăm şi videoclipurile.

Reporter: Câte videoclipuri aveţi până în prezent:

Răzvan: Ultimul videoclip l-am filmat în luna august la piesa „Vorbe despre noi”. Videoclipul l-am filmat în curtea unei şcoli şi prin cartierul 9 Mai.

Reporter: Persoanele care apar în videoclipuri sunt alese la întâmplare?

Dragoş : Nu, persoanele din videoclipuri sunt prietenii noştri care au fost alături de noi încă de la început şi care ne vor susţine în continuare.

Reporter: Care sunt artiştii voştri preferaţi din muzica hip-hop?

Dragoş şi Răzvan: Nouă ne plac foarte mult piesele de la Paraziţii, Puya, BUG Mafia, 2 Pac, The Game.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: