Drăguţeşti: Demersuri pentru reabilitarea şcolii din Urecheşti

Cei peste 100 de elevi care studiază în Școala Gimnazială din satul Urechești al comunei Drăguțești ar putea studia în condiții mai bune începând de anul viitor. Autoritățile locale au făcut demersuri pentru obținerea de fonduri guvernamentale în vederea recondiționării unității de învățământ. Lucrările se ridică la peste 1.2 milioane de lei.

Conducerea localității Drăguțești, primarul Ion Popescu, viceprimarul Marcel Oproiu, dar și consilierii locali au demarat procedurile pentru obținerea de finanțare, prin Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea unității școlare din satul Urechești, atât școala, cât și grădinița. Primarul Ion Popescu spune că nu mai poate permite ca elevii să studieze în condiții improprii, explicând că Școala Gimnazială Urechești are nevoie urgent de reabilitare. "Joi am reușit să depunem dosarul la Ministerul Dezvoltării, să sperăm că anul care vine vom avea o școală frumoasă. Copiii învață în condiții improprii. Nu este posibil ca în 2016 un copil să nu simtă că vine la școală. Unitatea școlară de la Urechești este un dezastru. Nu sunt grupuri sociale cum trebuie, sălile s-au zugrăvit cum s-au zugrăvit, pardoseala nu este schimbată de foarte mult timp", a declarat primarul comunei Drăguțești, Ion Popescu.
Sunt peste 100 de copii care studiază la Școala Gimnazială Urechești. Autoritățile speră ca după renovarea acestei unităţi copiii să studieze în localitate, să nu mai plece la școlile de la oraș. "Sunt foarte mulți copii care studiază la Urechești. Vreau să nu mai plece la Târgu Jiu și să rămână în satele noastre copiii. Pentru asta vreau să luptăm, să nu ne mai plece copilul de acasă. Să rămână în satul lui. Este o școală cu profesori foarte buni. Vom încerca să amenajăm și un părculeț acolo pentru copii", a mai spus primarul comunei Drăguțești.
Autoritățile locale mai au de luat câteva autorizații pentru reabilitarea unității școlare urmând ca din primăvară să fie demarate și lucrările.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: