Drumul spre Defileul Jiului, plin de gropi! Tudor promite plombări

Şoferii care visează încă la autostrăzile sau drumurile expres ce le sunt promise odată la 4 ani că vor face legătura între Petroşani şi Craiova, prin Târgu Jiu, sunt repede treziţi la realitate dacă se urcă la volan şi pleacă spre Rovinari sau Lainici. După câţiva kilometri de gropi luaţi în plin de maşinile care nu prea au pe unde să mai ocolească pentru a găsi o porţiune bună de drum, politicienii votaţi pentru promisiunile făcute îşi primesc tradiţionalele „urări” din partea celor care îşi strică autoturismele pentru că de ani de zile drumul european ce face legătura între locaţiile amintite este vai de mama lui.

Dacă până în iarnă de la Bumbeşti Jiu spre Petroşani se putea circula în condiţii considerate acceptabile, comparând cu dezastrul existent între Bumbeşti Jiu şi Rovinari, acum nici pe Defileul Jiului nu se mai poate circula fără să fiţi supuşi stresului de a ocoli gropile. Iar numărul acestora creşte de la o zi la alta, ca şi volumul fiecăreia, craterele formate în carosabil putând fi înfundate doar dacă, vreodată, primăvara aceasta, va trece în vizită pe acolo vreun premier al României, aşa cum s-a întâmplat şi când acesta a venit de la Drobeta Turnu Severin la Târgu Jiu, porţiunea respectivă fiind repede cosmetizată, spre bucuria şoferilor.

Gropile de dimensiuni mari apar în faţa şoferilor aflaţi în trafic în special în curbe, şansele de a le evita fiind doar dacă mergeţi cu viteză foarte redusă. Şi mai ghinionişti sunt cei care prind un tir în faţă şi nu mai au vizibilitate decât pe porţiuni mici de carosabil, craterele de pe zona Gorjului pălind însă în faţa celor care îi întâmpină pe şoferi imediat la intrarea în judeţul Hunedoara. În zona Polatiştea gropile sunt ca la ele acasă, cârpelile din anii trecuţi ieşind acum la suprafaţă şi punând în pericol siguranţa şoferilor. Atenţia sporită trebuie să aveţi şi în zona podurilor de la Lainici, unde gropile formate vă pot înghiţi o roată cu totul dacă daţi în plin într-una din ele.

Marea asfaltare începe astăzi

Şeful Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, spune că ştie problemele respective şi promite că va încerca să-i scape pe şoferi de belelele respective chiar de azi. Drumarii ar trebui să fie văzuţi azi la muncă, asta după ce ieri ar fi lucrat în zona Rovinari, o altă porţiune pe unde nu ar trebui să circulaţi decât dacă este neapărat nevoie, asta dacă nu vreţi să vă stricaţi mai repede maşina. „Până acum au fost temperaturile scăzute şi, evident, nu am putut interveni. Primele intervenţii le-am făcut pe tronsonul dintre Rovinari şi Târgu Jiu, iar de marţi vom trece la plombarea tronsonului de la Târgu Jiu la graniţa cu judeţul Hunedoara. Ştim problemele de acolo, dar dacă nu am avut temperaturi de 15 grade pentru a lucra în condiţii cât de cât optime nu am putut interveni. Acum s-a încălzit şi trecem la treabă”, spune Ion Tudor.

Interesant este drumul în cauză, cel mai vitregit drum naţional din Gorj, fără a face referire la drumurile judeţene, ar trebui să fie în plin proces de modernizare dacă ţinem cont nu doar de promisiunile politicienilor, ci şi de un anunţ oficial al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Pe propria pagină de internet, CNADR comunică faptul că drumul naţional 66 Rovinari – Aninoasa, din judeţul Hunedoara, va fi modernizat până pe 31 octombrie 2014. Toate bune şi frumoase dacă aşa ar sta lucrurile, mai ales că pe acelaşi site se comunică şi data de începere a lucrărilor, dată care este 6 octombrie 2012!!! Atunci începea însă doar campania electorală și promisiunile politicienilor, la drumul cu pricina nelucrându-se probabil până prin vară, în cel mai fericit caz.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: