Drumul spre Rânca, redeschis după aproape 20 de ore

Veşti bune pentru cabanierii din Rânca şi pentru turiştii care şi-au rezervat vacanţă în zona montană a judeţului Gorj. A fost deschis circulaţiei DN 67C care duce spre staţiune. Drumul a stat închis aproape 20 de ore din cauza viscolului puternic.

DN 67C a fost închis miercuri noaptea, însă drumarii nu au intervenit până joi la prânz pentru că vântul bătea cu peste 120 de km/oră şi viscolea zăpada. „Eu trebuie să ajung la serviciu. Am coborât aseară (n.r. miercuri) chiar înainte să-l închidă. A fost urât. Bătea vântul şi viscolea zăpada. Nu am mai văzut aşa ceva în Rânca şi merg acolo de zece ani”, a spus un cabanier care aştepta să urce în staţiune. Timp de câteva ore, zeci de maşini s-au strâns în coloană şi aşteptau să urce în staţiune.

Circulaţia a fost reluată abia joi la ora 15.00. „După încetarea viscolului s-a intervenit cu două autofreze şi două turbofreze, împreună cu şase utilaje cu lamă şi material antiderapant. Am făcut revizia sectorului de drum şi am constatat că se poate relua traficul pentru toate categoriile de autovehicule”, a transmis Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Utilajele vor fi la intervenţii şi în această perioadă, mai ales că pentru weekend şi-au anunţat prezenţa câteva mii de turişti. Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care pleacă la drum să echipeze maşinile pentru iarnă. (M.M.)

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: