DSV Gorj: Inspectorii condamnaţi contestă concedierea

Ana Guţă şi Dumitru Firiza, foştii angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj implicaţi în afacerile soţilor Lupulescu, au contestat decizia de concediere deşi au fost condamnaţi cu suspendare definitiv şi irevocabil. Noul proces va împiedica instituţia să scoată la concurs posturile celor doi.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj este chemată în instanţă de către foştii angajaţi Ana Guţă şi Dumitru Firiza. În urmă cu două zile, Guţă şi Firiza au contestat decizia de concediere. Asta după ce au fost condamnaţi cu suspendare, definitiv şi irevocabil. „Luni, Dumitru Firiza şi Ana Guţă au contestat decizia pe care a emis-o instituţia privind vacantarea celor două posturi. Aceştia au lucrat în cadrul Biroului Igienă, respectiv în cadrul Serviciului de Inspecţie şi Control. Ambii au fost suspendaţi din funcţie în momentul începerii cercetării penale, iar odată cu sentinţa definitivă şi irevocabilă s-a emis decizie de vacantare a posturilor”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

Contestarea deciziei împiedică instituţia să scoată la concurs cele două posturi. „În condiţiile în care decizia este contestată în instanţă nu putem scoate la concurs posturile ocupate de Dumitru Firiza şi Ana Guţă. În momentul de faţă, avem vacante 16 posturi, iar odată cu definitivarea noii organigrame vom încerca să le scoatem la concurs”, a mai precizat Ion Iliuţă.

CONDAMNAŢI

Guţă şi Firiza au fost condamnaţi cu suspendare în legătură cu infracţiuni care au legătură cu serviciu, în cauză făcând închisoare oamenii de afaceri Alexandru şi Maria Lupulescu. Ana Guţă a fost condamnată la un an cu suspendare, iar Firiza la un an şi trei luni cu suspendare, fiecare având un termen de încercare de patru şi respectiv cinci ani.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: