Duminică poţi vedea Gorjul de sus. Cât costă!

Amatorii de zbor cu avionul peste Târgu Jiu trebuie să ştie că au o astfel de ocazie duminică, 29 aprilie. Mihai Merluşcă, un om de afaceri de 36 de ani din Târgu Jiu, a cumpărat un avion de agrement şi organizează astfel de zboruri când vremea este frumoasă.

Costul este de 250 de lei pentru 30 de minute, considerat de cunoscători sub preţul pieţei. Pasionat de zbor, Mihai Merluşcă a făcut tot posibilul să-şi cumpere un avion. Este vorba de un aparat unguresc, Apollo Fox, de două persoane. Omul de afaceri spunea într-un interviu că a cheltuit pentru această pasiune „cam cât pentru o maşină de lux”, adică undeva la 50.000 de euro. A amenajat şi un aerodrom privat în satul Bucureasa, comuna Dăneşti, la doar câţiva kilometri de municipiul Târgu Jiu. Pista este din iarbă şi are o lungime de 700 de metri. 

Avionul a fost dotat şi cu o paraşută pentru care a plătit vreo 3.000 de euro. Aceasta va fi folosită în cazul unei urgenţe, având capacitatea să susţină întreg avionul. Vehiculul aerian are doar vreo 300 de kg şi ajunge la 500 kg cu combustibil şi pasageri.  

Avionul este unul simplu, fără instalaţie de oxigen, şi va zbura cel mai des la altitudini cuprinse între 500 şi 800 de metri, pentru ca pasagerul să privească cele mai reuşite panorame. Poate urca până la peste 3500 de metri, pentru a survola munţii.

Vizualizări: 6,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: