După două zile de chin pentru pacienţi, Sanitas a încetat greva

Activitatea din Policlinica Târgu Jiu a fost marți pentru a doua zi paralizată. Asistenții medicali, infirmierii, dar și personalul TESA din spitalul județean au părăsit cabinetele și birourile și au stat în holul policlinicii cu banderole la braț. Zeci de pacienți veniți din tot județul au stat și ei tot pe holuri, fără a fi tratați.

Pentru a doua zi consecutiv a fost haos în Policlinica Spitalului Județean. Membrii Sanitas au fost și marți în grevă încă de la primele ore ale dimineții, iar pacienții au făcut coadă la cabinetele medicale. „Îmi trebuie un referat din Policlinică pentru soțul meu care a fost operat. Luni n-a mers sistemul, m-a programat marți și din nou nu am rezolvat. Mi-au zis că au grevă. Eu îi înțeleg și pe ei că au salarii mici, dar de ce ne poartă atât pe drumuri. Ar trebui să se gândească că sunt oameni bolnavi, soțul e operat, are nevoie de mine lângă dânsul. Acum să vin în altă zi, iar plec de acasă, iar îl las singur, nu se poate da jos din pat. Am sunat înainte să vad dacă lucrează și nu mi-a răspuns nimeni, ne poartă așa pe drumuri”, a spus una din pacientele Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Greviștii așteptau cu nerăbdare ziua de marți, întrucât urma să se discute în Parlament acordarea măririlor de salariu și personalului TESA din spitale. ”Am decis să continuăm acest protest pentru că cererile noastre nu au fost rezolvate și ne cerem scuze pacienților pe care de altfel i-am anunțat încă de săptămâna trecută de acest calendar. Noi am asigurat consultații la urgență”, a spus Lucian Cârstoiu, președintele Ordinului Asistenților și Moașelor.

Sistem blocat
Pe lângă greva Sanitas, și sistemul cardului național de sănătate a blocat activitatea în spital. Acesta a fost nefuncțional aproape o zi întreagă, informaticienii lucrând de zor la rezolvarea problemei. ”Sistemul informatic într-adevăr are o problemă. Faptul că această defecțiune a coincis și cu greva Sanitas este un lucru bun, pentru că oricum nu au fost foarte mulți pacienți care s-au prezentat la spital. Cazurile grave, urgențele le asigurăm fără niciun fel de problemă. Există o serie de pacienți care au făcut cale întoarsă, este vorba de pacienții cronici, în schimb pacienții cu probleme acute, stringente, au fost diagnosticați și tratați”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Sindicaliștii au anunțat în cele din urmă că renunță momentan la proteste pentru că cele două comisii din Parlament au adoptat o serie de amendamente la ordonanța 20.

Galerie foto


Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: