E oficial! Avem europene de box la Târgu Jiu

Oficialii Federației Române de Box au fost marți la Târgu Jiu. Aceștia au făcut o verificare pentru a vedea stadiul realizării sălii polivalente și condițiile de cazare în vederea organizării la Târgu Jiu a Campionatului European de Box U22, ediția 2018. Campionatul va avea loc la Târgu Jiu, la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Primăria Târgu Jiu a alocat 300.000 de lei pentru această manifestare.

Federația continentală a declarat câștigătoare oferta orașului Târgu Jiu, principalul contracandidat fiind Bratislava. Viorel Sima, director Relații Internaționale al federației, a spus că a fost o competiție foarte dură: „Am câștigat la două voturi, au fost opt voturi pentru Târgu Jiu, șase pentru Bratislava, deși ei au investit zeci de milioane de euro într-un complex sportiv, un vot Polonia, Ungaria s-a retras”.

Vasile Cîtea, preşedinte FR de Box: ”Avem asigurări că vom primi ajutor pentru a organiza o competiţie de nota 10. Acest Campionat European este important pentru că poate fi rampa de lansare către Jocurile Olimpice de la Tokio pentru câţiva dintre sportivii tineri pe care mizăm. Speranţele noastre de calificare sunt legate în principal de Robert Jitaru, Andrei Arădoaie, Cristian Filip, dar şi de alţi câţiva sportivi din tânăra generaţie. Strategia noastră va fi îndreptată în principal spre susţinerea acestor sportivi de viitor. Datorită lor şi antrenorilor care îi pregătesc am avut un an 2017 bun. România se află alături de Rusia, Ucraina şi Anglia între ţările care în acest an au cucerit medalii la toate competiţiile europene, seniori, tineret, juniori şi cadeţi!”.

(A.A.)

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: