Eduard Lădaru: ”Șansa tinerilor din PSD sunt eu”

Eduard Lădaru, candidatul ALDE la primăria Târgu Jiu, a lansat un atac dur la adresa liberalilor din Gorj, despre al căror candidat a spus că a încercat să copieze la examenul de admitere în avocatură. Nu doar liberalii au fost ținta candidatului ALDE, ci și social democrații, despre care a spus că nu au făcut nimic în cei 16 ani de administrație. Lădaru le-a transmis tinerilor social democrați că el este șansa lor de a scăpa de Cârciumaru.


Rep.: Ați lansat un atac dur către PNL, să scoată cuvântul lege din slogan. Ce motive aveți?
E.L: PNL are, sau mai bine sigla PNL, pentru că PNL a fost furat de cei de la PDL, are cuvântul lege în slogan și încalcă legea în permanență. Au scos pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu un candidat care a încălcat legea în repetate rânduri. Nu poți să spui că ai un CV și că nu ai încălcat absolut niciodată legea, orice șofer a încălcat cel puțin odată legea circulației rutiere. Nu poți să spui că ești imaculat, că n-ai încălcat niciun articol din lege când tu ai fost prins la examenul de admitere în profesia de avocat la Baroul Gorj, ai fost prins că vrei să copiezi și ai fost dată afară din examen. Am înțeles că el a apărut la un post de televiziune și a spus că a fost prezent la o parte din probele de examinare și la o parte nu a fost prezent pentru că a avut probleme de serviciu și atunci se pune problema cum, dacă ai fost prezent, cum spun ei acum că a absentat la toate probele. Este foarte clar că, el fiind ofițer în structura ministerului de interne, cei de acolo nu i-au făcut proces verbal pentru fraudă a examenului, ci l-au pus absent. PNL trebuie să scoată cuvântul lege din slogan pentru că, în primul rând, ei încalcă legea.

Rep.: Liberalii neagă aceste acuzații. Dumneavoastră ce dovezi aveți?
E.L: După dezbaterea pe care am avut-o la TVR Craiova cu Octavian Lupulescu, a doua zi am fost la instanță și m-am întâlnit cu colegii mei avocați și acolo, colegii mei avocați mi-au spus că l-au prins că a copiat și că a fost scos afară din examen, știu și de către cine a fost scos afară din examen. Nu puteau să inventeze ei așa ceva.

Rep.: Liberalii spun că ALDE și toate celelalte partide nu sunt decât niște anexe ale PSD. Cum comentați?
E.L.: Este fals. Eu am spus de foarte multe ori, ALDE este singurul partid politic care a scos un contracandidat împotriva lui Florin Cârciumaru, nu a existat niciun contracandidat în ultimii 16 ani împotriva lui Florin Cârciumaru, iar ALDE a făcut o alegere care să răspundă electoratului care nu vine la vot. La vot vin de obicei 35-36 de mii de alegători dintr-un total de 82 de mii. Să spunem că 15 mii sunt plecați în afară, la muncă, dar restul? De aceea ALDE a venit să răspundă acestei cerințe a oamenilor, a venit cu un altfel de candidat, un candidat care să nu fi ocupat o funcție publică în trecut, un candidat care să nu fi avut nicio treabă cu banul public, nu am avut niciodată contract, deși sunt avocat, cu instituțiile publice. Sunt singurul contracandidat al lui Florin Cârciumaru, toate celelalte partide politice au făcut același blat care se întâmplă în ultimii 16 ani cu Florin Cârciumaru, pentru că tot acesta să câștige alegerile. Este vorba că ALDE a venit cu mine candidat pentru a schimba întreaga clasă politică, acești oameni care apar au deținut cu toții funcții publice în care nu au făcut nimic.

Rep.: După alegeri, ALDE ar putea crea o majoritate și cu PSD și cu PNL, dacă ar dori acest lucru. Care este opțiunea în momentul de față?
E.L.: În acest moment nu există nicio opțiune, există un protocol de colaborare la București între ALDE și PSD, dar în acest moment nu există nicio opțiune. Eu vreau să câștig alegerile din municipiul Târgu Jiu pentru a schimba radical clasa politică ce a condus municipiul Târgu Jiu și județul în ultimii 16 ani. Această clasă politică trebuie schimbată pentru că toți au legături între ei, toți sunt fini și nași, veri, frați și sunt din diverse partide politice. Eu merg pe împrospătarea clasei politice. PSD nu a promovat nici măcar tinerii din PSD, a promovat o parte, dar pe alții i-a dat la o parte pentru ca el să-și conserve puterea. Șansa, inclusiv a tinerilor din PSD, sunt tot eu pentru funcția de primar. Dacă tinerii din PSD vor să scape de Florin Cârciumaru, eu sunt alternativa pentru funcția de primar.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: