Eduard Lădaru: Sprijinim oamenii care muncesc! Adevăraţii liberali, lângă Tăriceanu!

Candidatul ALDE la Primăria Târgu Jiu, Eduard Lădaru, spune că electoratul de dreapta nu trebuie să fie dezamăgi şi demobilizat, pentru că adevăraţii liberali există şi sunt în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu. Lădaru a explicat într-un interviu ce ar însemna pentru Târgu Jiu o conducere liberală.

Rep.: Sunt semnale că ALDE a urcat în topul preferinţelor electoratului din Gorj. Cum vedeţi dumneavoastră pulsul?

Eduard Lădaru: Eu merg în campanie din uşă în uşă, de luni până vineri eu fac blocurile din municipiul Târgu Jiu, urc pe fiecare scară, bat la uşi şi vorbesc cu toţi alegătorii care îmi deschid, iar sâmbăta şi duminica merg în zonele cu case. Oamenii sunt total nemulțumiţi de ceea ce s-a întâmplat până acum în municipiul Târgu Jiu şi în judeţul Gorj, sunt nemulţumiţi de toţi politicienii care au ocupat funcţii importante în administraţia locală şi sunt nemulţumiţi de cei care nu şi-au făcut datoria, în sensul că nu au făcut opoziţie. Am simţit acest lucru la toţi oamenii şi oamenii aşteaptă o speranţă, așteaptă un altfel de candidat și până la urmă adevărații liberali de la ALDE, asta au căutat în toate localitățile, un altfel de candidat care să scoată la vot cât mai mulți alegători. Faptul că sunt semnale că ALDE este pe locul al doilea, noi am spus de la bun început că ALDE se va bate cu PSD și intenționăm să câștigăm aceste alegeri. Este rezultatul unei campanii cinstite față de locuitorii acestui municipiu, în sensul că nu venim cu promisiuni absurde și venim cu proiecte concrete, venim lângă oameni și dorim să fie armonie în societate și ALDE are proiecte clare pentru educația copiilor noștri, pentru sănătate și pentru siguranța copiilor noștri.

 

Rep.: De ce spuneţi că adevăraţii liberali sunt la ALDE? Nu mai sunt liberali la PNL?

Eduard Lădaru: Nu mai sunt liberali la PNL, PNL este doar o siglă, în special la Gorj și în general în ţară. PNL a fost furat de foștii pedeliști, pedeliști care, să nu uităm, au avut cea mai dezastruoasă guvernare, probabil, din istoria Europei, pedeliști care au tăiat fără milă salariile, pensiile, nu s-au gândit la copii, au închis școli, au închis spitale. Până la urmă oamenii aceștia au pus mâna pe PNL. M-am înscris în PNL când eram student, la vârsta de 19 ani, în 2003, oamenii vechi au căutat o altă cale și au găsit-o alături de Călin Popescu Tăriceanu, a cărui guvernare a adus cea mai mare prosperitate în România, în perioada post-decembristă.

Rep.: Ce ar însemna o conducere liberală la primăria Târgu Jiu?

Eduard Lădaru: O conducere liberală la primăria Târgu Jiu ar însemna prosperitate pentru municipiul Târgu Jiu, în sensul că noi punem accentul foarte clar pe competiție, cel mai bun să câștige, dar în același timp competiția să aibă reguli clare, stabilite de la bun început și aceste reguli să fie respectate. Va trebui ca administraţia să ofere posibilitatea celor performanţi să câștige și din punct de vedere material, adică dacă cineva câștigă locul I la o olimpiadă, să câștige și din punct de vedere material din partea administrației locale. De asemenea, investitorul care vrea să creeze cele mai multe locuri de muncă trebuie să beneficieze și de cele mai mari facilități. Să lăsăm investitorii să vină în municipiul Târgu Jiu, asta înseamnă o conducere liberală la nivelul administrației publice locale. De asemenea, ar însemna să-i ajutăm foarte mult pe cei care muncesc și pe cei care vor să muncească, pentru că acele ajutoare sociale nu sunt încurajatoare deloc pentru muncă. Noi vom găsi soluții pentru a-i ajuta pe cei care muncesc. De exemplu, pentru părinții care merg la muncă și nu mai au timp efectiv să facă temele cu copiii, adevărații liberali de la ALDE au o strategie, înființarea de after school-uri în toate școlile din municipiu, pentru ca aceștia să desfășoare activități extraşcolare sub îndrumare specializată, activități sportive și culturale. Ne vom ocupa de sportul din municipiul Târgu Jiu pentru că, la fel, după ce vom înființa suficiente locuri de muncă, până la urmă distracția este unul din ingredientele civilizației. Avem nevoie de echipă de handbal, de baschet, de fotbal, avem nevoie de echipă de șah, atletism. De asemenea, spectacol cultural, teatrul, filmul. Cine vrea să rămână în municipiul Târgu Jiu trebuie să aibă posibilitatea să rămână în municipiul Târgu Jiu. Rolul unei administraţii liberale este acela de a crea competiția și regulile.

Rep.: În ce măsură pot fi tinerii mobilizați să vină la vot?

Eduard Lădaru: Prin campania pe care o desfăşor, eu discut cu toți tinerii și le-am transmis de foarte multe ori că nu ei sunt de vină că nu ies la vot, ci sunt de vină partidele politice pentru că n-au scos candidații potriviți. De asemenea, le-am transmis că nu este vina bunicilor așa cum încearcă diferite partide politice să insinueze că au ales cum au ales, ci este tot vina partidelor politice pentru că au scos candidaţii pe care i-au scos în alegeri și s-a orientat lumea către cine a considerat. Tinerii trebuie să înțeleagă că trebuie să-și exercite dreptul la vot. Dacă politicienii nu vor scoate nici de data aceasta tinerii la vot, să știți că nu este vina lor, este tot vina politicienilor. Nu este vina electoratului că nu vine la vot, este tot vina clasei politice pentru că nu are candidații potriviți, nu are programe, nu are cultură educațională. 

Vizualizări: 2,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: