Elena Udrea, o victimă într-o țară de hoți

La sfârșitul lui 2015, Elena Udrea reușea performanța (mie mi se pare performanță) de a fi anchetată într-un al patrulea dosar penal, în care era suspectată că ar fi luat un credit în valoare de 3,2 milioane de euro în condiții ilegale. Acel al patrulea dosar (posibil să fie mai multe, nu m-a prea preocupat situația juridică a Elenei Udrea, mărturisesc) urma altor trei în care fostul ministru era acuzată că ar fi luat mită în dosarele Hidroelectrica, Microsoft și Gala Bute.

Mărturisesc, nu mai știu în ce fază se află aceste dosare în prezent. Presupun că se judecă.

Ce sigur s-a întâmplat în prezent a fost că Elena Udrea a dat un interviu pentru Digi 24 în care spune așa: ”Atitudinea oamenilor care vor să vadă arestați oameni care au furat mult este una ipocrită. În realitate, în România fiecare fură cât poate. Deci șpaga este generalizată în România și cine fură o găină să fiți convins că, dacă ar putea, ar fura un milion de euro.”

Vorba unui coleg: ”să mor dacă n-aș fura și eu un milion de euro, DAR NU ȘTIU DE UNDE!”

Dar stați un pic... CUM?! Deci omul care e anchetat în TREI DOSARE pentru că ar fi luat șpagă ne spune că în România ”fiecare fură cât poate” și că ”șpaga e generalizată”? Adică se scuză, sau cum? Ne spune că toți suntem hoți, nu doar ea, și că vina ei e doar c-a furat mai mult? Sau, mă rog, MERITUL ei, că deja vorbim despre pricepere aici, nu de vină. Cum să fie o VINĂ să furi într-o țară în care ”fiecare fură cât poate”? Și, mai ales, cum poți să te superi pe  ea c-a furat „cât a putut”, într-o țară în care, iată, FIECARE FURĂ CÂT POATE? CSF? N-ai CSF!

Doamna Udrea, sper că sunteți recunoscătoare providenței că sunteți în România. În țara asta cu ”șpagă generalizată”, în care dumneavoastră o să rămâneți și cu banii și, cu puțin noroc, și cu libertatea. Nu de alta, dar în țări din astea mai neprietenoase și unde șpaga nu-i chiar generalizată s-ar putea să faceți închisoare și dacă nu explicați cum anume ați cumpărat gențile, pantofii și hainele alea scumpe.

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: