Elev în cătușe după ce a amenințat o profesoară

Elevul în vârstă de 20 de ani de la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal după ce a ameninţat o profesoară în timpul unei ore, a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de comitetera infracţiunii de ameninţare, au precizat poliţiştii din Vâlcea care instrumentează acest caz.

Tânărul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Elevul este cercetat penal pentru ameninţare, după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care îi cere unei profesoare să justifice o notă pe care i-a acordat-o şi îi spune acesteia: ”Să te vedem noi pe stradă când ieşi din şcoală!”. Colegiul Profesoral al unităţii ia, de asemenea, în discuţie situaţia elevului, putând fi chiar exmatriculat. 

Fapta a avut loc, joi, în timpul unei ore de curs de la clasa a XI-a la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea, iar pe filmarea postată pe Facebook se vede şi se aude un tânăr care-i spune profesoarei: ”Arătaţi-mi şi mie unde am greşit. Doamnă, sunteţi profesoară şi trebuie să-mi arătaţi unde am greşit. Citeşte acolo! Citeşte şi mie, arată ce-i greşit” îi spune elevul cadrului didactic.

În momentul în care profesoara îi spune că o să-i scadă nota la purtare, elevul îi răspunde: “Eu zic să te gândeşti mai bine! Da mai citeşte o dată lucrarea”.

Când profesoara îi atrage atenţia că nu se cuvine să nu folosească pluralul politeţii, tânărul spune: “Ba vorbesc cum vreau eu!. Mai citeşte o dată lucrarea! Să te vedem noi pe stradă când ieşi din şcoală!”

„Stai să vezi ce o bat când iese din şcoală!” spune elevul, adresându-se colegilor săi care îl întreabă dacă a primit nota 2.

Tânărul, care este din localitatea Ocnele Mari, are 20 de ani, a rămas repetent în anul 2016 şi a fost reînscris la liceu în acest an şcolar. El a fost ridicat de poliţie de la domiciliu, vineri dimineaţă, şi dus la audieri. Potrivit unor surse judiciare, tânărul a mai fost acuzat de o tâlhărie acum trei ani. (A.A.)

Vizualizări: 3,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: