Elevă de 14 ani pasionată de religie şi pictură

La numai 14 ani, Cristiana Filac a câştigat toate premiile la concursurile de pictură ce au avut loc în oraşul nostru. Cristiana desenează în mod special sfinţi. Aceasta îşi doreşte de foarte multă vreme să aibă acasă propriile tablouri motiv iar visul nu i se putea împlini decât dacă urma cursuri specializate. Cristiana a ajuns la Palatul Copiilor şi este îndrumată de directorul instituţiei, Pompiliu Ciolacu, succesul fetei fiind astfel de înţeles.

Vasilica Cristiana Filac este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală Nr.7 din Târgu Jiu şi până la acest moment are foarte multe concursuri de pictură la care a participat şi la care a luat numeroase premii. „Am participat la toate concursurile ce au avut loc în oraş, locul I la concursul judeţean de folclor şi meşteşuguri, locul I la faza judeţeană „Pe fir de baladă”, locul I la concursul „Icoana din sufletul copilului” şi multe altele”, a mărturisit Cristiana. Credinţa în Dumnezeu este cea care o inspiră şi crede că acest lucru o apropie mai mult de oameni motiv pentru care ar vrea să urmeze un profil de română-religie dar şi o facultate de relaţii cu publicul.

Să nu credeţi că această pasiune nu presupune sacrificii ba din contră tânăra se descurcă foarte greu cu materialele de lucru. „Câteodată trebuie să merg la fabricile de lemn să iau de acolo scoarţă sau materiale pe care să-mi pictez ideile”, a declarat Cristiana.

Îi place să deseneze sfinţi

A început ca orice copil, desenând schiţe sau omuleţi simpatici, îi plăcea foarte mult să deseneze articole de vestimentaţie terminând cu pictarea unor sfinţi. „Când eram mai mică am observat că mă atrăgeau obiectele de vestimentaţie însă ulterior religia a devenit sursa mea de inspiraţie. Această pasiune m-a apropiat de trecutul meu religios dar şi istoric”, a mărturisit Cristiana Filac.   

Pe lângă această pasiune, Cristianei îi mai place să asculte muzică sau să creeze compuneri. „O altă pasiune a mea este creaţia literară. Fac compuneri, strâng amintiri şi îmi place să cunosc oameni noi”, a declarat Cristiana Vasilica Filac.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: