Eleve gravide la Slivileşti. Ce spun autorităţile!

Trei eleve de clasa a VIII-a din Slivileşti ar fi însărcinate, potrivit unei informaţii primite pe surse. Primarul Sorin Bucurescu a spus că el ştie de două astfel de situaţii, în timp ce conducerea şcolii confirmă un singur caz. Fata de 14 ani care este gravidă în zece săptămâni este monitorizată de conducerea școlii, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, dar și de Centrul Județean de Resurse și Asistență în Educație (CJRAE).

Are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a și în curând va deveni mămică. Fata locuieşte cu familia în satul Strâmtu din Slivilești și așa gravidă cum este frecventează școala, susține directorul unității de învățământ, Iulian Georgescu.
Băiatul cu care a rămas însărcinată are 19 ani și bineînțeles dosar penal pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Astfel de cazuri nu mai sunt demult o raritate la nivelul judeţului Gorj, iar majoritatea minorelor alege să-și crească copiii și renunță de cele mai multe ori la studii.
Cazul minorei însărcinate este în atenția conducerii unității de învățământ care a declarat că fata este sprijinită de profesori să termine anul școlar cu bine. ”Este o singură elevă însărcinată, este atent supravegheată de DGASPC, este consiliată de CJRAE. Deci, cazul este monitorizat. Fata este ajutată de toată lumea să termine anul. Vine zilnic la școală, o consiliem cu toții, fata trebuie ajutată, asta este situația”, a declarat Iulian Georgescu, directorul Școlii Gimnaziale din Slivilești.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj spun că au cunoştinţă de această situaţie şi că fata este monitorizată. ”Este vorba despre o singură elevă, are 14 ani, fata merge la şcoală, vrea să termine măcar cele opt clase. Băiatul cu care a rămas gravidă are dosar penal la Poliţie”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, știe însă că ar fi două eleve din comună în această situaţie. ”Știu că sunt vreo două fete în această situaţie, cred că sunt din satul Strâmtu și mai știu că merg la școală. Nu ştiu ce să zic, asta este situația”, a spus Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Vizualizări: 4,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: