Elevii de la CNET au nevoie de bani pentru a termina robotul

Elevii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” au nevoie de sponsori pentru a putea finaliza robotul cu care vor să participe la un concurs în Statele Unite ale Americii. Până acolo însă, cei zece elevi trebuie să treacă de Competiţia Naţională de Robotică „First Tech Challenge” din Bucureşti, unde vor reprezenta Gorjul.

Echipa a cheltuit deja 13.000 de lei, bani strânşi de la părinţi, foşti elevi şi câteva firme. „A trebuit să folosim numai anumite tipuri de piese, destul de scumpe, de la distribuitori acreditaţi de concursul First, fiind disponibile numai în magazine din SUA. A durat mult până când am primit aceste piese. Am apelat în nenumărate ori la comunitatea locală, dar cu puţin succes, aşa că a trebuit să ne descurcăm cu sponsorizări primite de la foşti elevi, părinţi şi câteva firme, dar nu este suficient”, a explicat profesorul Mihaela Runceanu.

Robotul construit de copii va trebui să recunoască anumite culori şi să aşeze cuburi într-o anumită structură stabilită la începutul concursului. (A.A.)

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: