Elevii de la o şcoală din Târgu Jiu intră în instituţie cu o cartelă

Şcoala generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu este prima unitate de învăţământ din Gorj care a implementat cu succes de aproape doi ani un program care permite accesul elevilor doar pe bază de cartelă. Elevii sunt încântaţi de acest mecanism, iar părinţii au certitudinea că elevul este în siguranţă la şcoală. Deşi sistemul nu este unul foarte costisitor, nici o altă şcoală din judeţ nu s-a grăbit să urmeze modelul şcolii nr.4.

Am putea spune despre şcoala generală nr.4 din Târgu Jiu că este una dintre cele mai securizate unităţi şcolare din Gorj. Aici funcţionează de doi ani un sistem care permite elevilor accesul în şcoală numai pe bază de cartelă magnetică. „Avem instalate în şcoală două cititoare, unul la intrarea profesorilor iar celălalt la elevi. Firma respectivă a inserat pe legitimaţia fiecărui elev o bandă magnetică care trebuie trecută prin faţa cititorului şi se deschide uşa. Nimeni nu poate intra dacă nu are această cartelă. Până şi noi profesorii intrăm tot pe bază de cartelă”, a declarat Aurel Popescu, directorul şcolii generale „Alexandru Ştefulescu”.

Camere video şi buton de panică

Acesta nu este singurul sistem de securitate din şcoală. Conducerea a hotărât şi instalarea a 16 camere video pe holuri şi la intrarea în şcoală dar şi instalarea unui buton de panică în caz de urgenţă. „Avem instalate 10 camere video pe holuri şi şase pe exterior. În cazul în care se apasă butonul de panică, firma şi un agent de pază ajunge la noi în trei minute. Sunt măsuri pe care le-am luat pentru a preveni absenteismul, violenţa dar şi pentru siguranţa elevului”, a declarat Aurel Popescu.

COSTURI

Investiţia nu a fost una foarte costisitoare. Întreg sistemul „Acces card” a costat 120 de milioane de lei vechi, fiecare elev scoţând din buzunare 10 lei pentru siguranţa lui.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: