Elevii, păziţi din ordinul prefectului

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a întrunit ieri în şedinţă extraordinară toţi reprezentanţii instituţiilor de control din judeţ pentru a lua măsuri privind securitatea elevilor în afara şcolii. Cu această ocazie s-a reactivat ordinul prefectului prin care barurile din jurul şcolilor vor fi controlate de comisii formate din jandarmi, poliţie comunitare, inspectori OPC, inspectori DSP şi inspectori şcolari.

Elevii chiulangii vor fi din nou scoşi cu jandarmii din barurile situate în apropierea şcolilor şi duşi în faţa consiliului profesoral. Asta a hotărât ieri, prefectul judeţului Liviu Andrei. „Sunt informaţii foarte clare privind absenteismul din şcoli şi că elevii noştri nu fac altceva decât să frecventeze mai mult barurile din jurul şcolii decât şcoala ca atare. Din discuţiile pe care le-am avut s-a pus foarte mare accent pe acea comisie pe care o ştiţi că funcţionează de foarte mulţi ani. Această comisie va începe de marţi, ieri am dat ordinul de prefect şi vom merge la maxim cu această comisie”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai spus că sunt informaţii că elevii vin cu arme albe la şcoală.

 „Sigur că nu putem să fim subiectivi şi să le cerem oamenilor să-şi închidă activitatea, dar suntem informaţi că servesc băuturi minorilor şi trebuie să luăm măsuri drastice împotriva acestor baruri şi bodegi din jurul şcolilor. Avem informaţii că vin diferiţi copii cu arme albe la şcoală, avem informaţii că formează nişte grupuri infracţionale în interiorul şcolii şi noi trebuie să le eliminăm încă din faşă”, a declarat Liviu Andrei.

Prezent la întâlnirea cu prefectul, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a venit cu o propunere cât se poate de vagă privind siguranţa elevului în şcoală. „Am cerut ca o primă măsură o bună colaborare între instituţiile care au responsabilităţi în acest domeniu de activitate. Este vorba de o colaborare între Inspectoratul Şcolar, Poliţie, Jandarmi, Direcţia Sanitar Veterinară şi autorităţile publice locale”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: