Elevii riscă să piardă bacul

Mii de elevi riscă să nu susţină proba de bacalaureat programată în 31 mai, din cauza grevei generale anunţate de sindicatele din învăţământ, care ar putea bloca anul şcolar.

Peste o săptămână, elevii de clasa a XII-a ar trebui să dea proba orală de limbă modernă din cadrul bacalaureatului.

Ministerul Educaţiei speră că sindicatele se vor răzgândi în privinţa protestului. "Sperăm să nu se facă grevă. Marţi sau miercuri ar putea avea loc noi discuţii pe această temă între ministrul Daniel Funeriu şi reprezentanţii sindicatelor. În cazul în care, totuşi, nu se renunţă la grevă, ministerul va lua o decizie în zilele de dinaintea datei de 31 mai", a declarat, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al ministerului, Melania Mandas Vergu.

Sindicaliştii spun că rămân disponibili pentru dialog cu Funeriu, însă, în condiţiile în care micşorarea salariilor din cauza crizei este iminentă, ei consideră că sunt şanse minime pentru ca protestul să fie anulat. "Greva generală din 31 mai rămâne valabilă. Suntem în continuare deschişi la dialog, însă nu văd ce am mai putea negocia, cel puţin legat de salarii", spune secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: