Elevii unei școli din Gorj au strâns peturi și au primit panouri fotovoltaice

O școală de la sat va fi dotată cu panouri fotovoltaice datorită elevilor și cadrelor didactice care au participat la un proiect pilot de reciclare a PET-urilor. Vorbim despre elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale din satul Costești al comunei Aninoasa.

Cei 280 de elevi și cei 25 de cadre didactice au reușit să recicleze peste 4.000 de PET-uri și astfel au obținut dotarea cu panouri fotovoltaice pentru unitatea de învățământ.

"Despre dorința puternică de a avea un impact pozitiv asupra planetei prin reciclare a fost și în rândul elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială din Aninoasa, județul Gorj, unde cei 280 de elevi și cei 25 de cadre didactice au spus "da" cu mult curaj provocării de a recicla ambalaje cu sigla SGR, în ediția pilot a proiectului nostru. Împreună cu cei din comunitatea locală, ei au reușit să colecteze 4.207 PET-uri, doze de aluminiu și sticle. Școala Aninoasa ne arată că atunci când îți dorești cu adevărat să creezi obiceiuri sănătoase și să participi la o natură mai curată, nimic nu te oprește, nici măcar cei 55 de kilometri distanță până la aparatul de reciclare.", anunță reprezentanții Asociației InspirAction.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: