Eliberarea lui Avram a îngrozit un sat întreg: Poate face orice omul acesta. Ne e tare frică!

Gheorghe Avram, condamnat pentru crimă și viol, găsit vinovat de omorul pentru care Marcel Țundrea a făcut închisoare nevinovat, face primele declarații. Bărbatul susține că este nevinovat. La fel ca în cazul vecinului său, spune Avram, a fost comisă o nedreptate. Vecinii stau acum cu frica-n sân. Sunt revoltați că a stat doar cinci ani după gratii pentru că a violat și ucis o copilă de 13 ani. Înainte de această faptă, mai omorâse un om, astfel că pedepsele au fost contopite.

Gheorghe Avram, din Pojogeni, Târgu Cărbunești, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor după ce s-a stabilit că el i-a luat viața Mioarei, o copilă de doar 13 ani. A violat-o, apoi a ucis-o. Se întâmpla în 1992. „Eu eram la serviciu, la fabrica de cărămidă din Cărbunești. Ea ieșise de la școală și spăla rufele la râu. Am auzit că a omorât-o și a pus niște surcele pe ea. Nu mi se pare corect că a stat la pușcărie doar atât. Nu m-am întâlnit niciodată cu el, cu criminalul”, ne-a mărturisit tatăl Mioarei. În vârstă de 81 de ani, el încă își așteaptă fiica în tindă. Marcel Țundrea a stat 12 ani în închisoare până când procurorii au reușit să ajungă, cu un test ADN, la adevăratul făptaș. Doi ani mai târziu, Țundrea a murit. Nu s-a mai putut bucura de cele 12 milioane de euro, stabilite de instanță drept despăgubiri morale.

Criminalul se consideră victimă

Avram mai are la „activ” o crimă. Pentru că efectuase deja 15 ani din prima sentință, din ultima a mai făcut doar cinci. Eliberat din penitenciar, bărbatul se consideră o victimă a sistemului judiciar. „Eu am efectuat trei pătrimi din pedeapsă. De-asta am fost eliberat. Eu nu am ce să vorbesc. Sistemul din România a făcut în așa fel încât să mă scoată vinovat pentru crima asta. Eu sunt nevinovat. Sistemul este de vină. S-a greșit și în cazul meu, și în cazul lui Țundrea. Nu am fost doar noi doi acuzați în primă fază. Suspecți au fost mulți. Într-adevăr, în ziua respectivă, eu am avut tangențe cu moarta respectivă și cu fratele ei. Am stat de vorbă pe podul respectiv, dar nu am comis fapta. Puteam să spun oricând că fapta e consumată, am fost mai tânăr și nu mi-am dat seama, dar nu puteam să recunosc ceva ce nu am făcut”, ne-a spus Gheorghe Avram. Bărbatul spune că va pleca din România și se va stabili în altă parte.

Vecinii, îngroziți

„Cinci ani pentru crimă? La toată lumea îi e teamă. Are deja două crime. Or fi mai multe și nu le spune. Tot el poate să fie vinovat și de crimele alea. Când m-am dus să văd, biata fată era în apă. Avea pietre în gură și era acoperită cu surcele. Parcă era jupuită de un uliu. A fost și el, criminalul, la înmormântare. Marcel a stat nevinovat în pușcărie timp de 12 ani, iar el, adevăratul criminal, a stat doar 5. Ne e tare frică. Mai poate face orice omul ăsta”, este gândul care îi bântuie pe localnicii din Pojogeni. „Începui să tremur. Nu e vinovat zice? Dar cine e criminalul? Eu sunt sigură 100% că el este pentru că a mai omorât pe cineva în sat. Oricum, aici au fost mai multe crime cu autor necunoscut”, spun vecinii.

Procuror: Nu putea fi eliberat!

Procurorii au contestat decizia prin care s-a dispus punerea în libertate a lui Gheorghe Avram. Instanța a fost de altă părere. „Inițial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a contestat hotărârea prin care instanța a dispus admiterea cererii de eliberare condiționată formulată de Penitenciarul Târgu Jiu. S-a avut în vedere întreaga activitate infracțională a acestuia. Au fost două infracțiuni de omor și o infracțiune de viol și faptul că anterior a beneficiat de eliberare condiționată. În opinia noastră, condamnatul Avram Gheorghe nu putea beneficia de liberare condiționată. Instanța de judecată a apreciat că scopul preventiv și educativ al pedepsei a fost atins”, a explicat Camelia Caragea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: