Emoţii pentru spitalul din Sadu

Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu este singura unitate medicală din Gorj care nu a reuşit să obţină până acum acreditarea. Unitatea a fost redeschisă în 2013, după ce doi ani a stat cu lacătul pe uşă, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii. Spitalul ar putea obţine acreditarea luna viitoare.

Emoţii mari pentru şefii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu. În luna octombrie va avea loc vizita comisiei Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, în vederea acreditării unităţii spitaliceşti. Acreditarea trebuie făcută cel târziu în 2018, în caz contrar spitalul nu va mai putea încheia contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Director: „Stăm binişor”

„Aşteptăm acreditarea, în octombrie, probabil spre sfârşitul lunii. Vă daţi seama că avem emoţii, e normal. În general, stăm binişor. Nu cred că vor fi probleme. Trebuie să obţinem acreditarea în termen de 5 ani de la obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare. Anul viitor ar fi ultimul termen. Dacă nu se obţine acreditarea, nu mai poţi intra în relaţie contractuală cu Casa de Sănătate”, a declarat Aurel Stolojanu, directorul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu.

Reparaţii şi dotări

Numeroase investiţii au fost realizate în ultimii ani la spitalul din Bumbeşti Jiu. Unitatea are inclusiv un ambulatoriu dotat la standarde europene. Şi în prezent sunt în derulare investiţii. Spitalul organizează o licitaţie pentru reparaţii curente, unitatea punând la dispoziţie aproape 27 de mii lei din bugetul propriu. În fapt, conducerea unităţii vrea să mute spitalizarea de zi la demisol. De asemenea, a fost cumpărată aparatură nouă: defibrilator, EKG, concentrator de oxigen, electrocauter chirurgical. Cu bani de la primărie, unitatea a demarat procedurile pentru achiziţia unei platforme lift pentru persoanele cu dizabilităţi.

Internări cu programare

Spitalul nu duce lipsă de pacienţi. Sunt secţii la care se fac internări cu programare. „Avem 112 paturi pe spitalizarea continuă şi 20 pe spitalizarea de zi. Media pacienţilor pe zi este de 80. Avem secţii care sunt ocupate 100%. Facem programări. Pe secţia de Medicină Internă, mai ales compartimentul de cronici. Şi pe Recuperare Neurologică, aici au programări până la sfârşitul anului deja. Noi avem şi pe nou-născuţi, anul acesta am depăşit 15 media pe lună de nou-născuţi. Au fost şi 20”, a mai spus directorul Aurel Stolojanu.

Vizualizări: 5,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: