Energeticienii CEO îşi cer grupa de muncă. Primele acţiuni în instanţă

Sindicatul Energia Rovinari, care reprezintă o mare parte din salariaţii Termo Rovinari, a depus primele acţiuni în instanţă pentru grupa de muncă în condiţii deosebite. Energeticienii de la Rovinari au pierdut acest drept în urmă cu trei ani şi speră să-l recâştige cu ajutorul magistraţilor. 

Este vorba de sute de salariaţi ai CE Oltenia de la Termo Rovinari, care prestează activitatea în condiţii deosebite. Vorbim de muncitorii de la concasare, de la atelierele de reparaţii şi electrice, dar şi de cei de pe secţiile chimice, hidro, etc.

„La Termo Rovinari s-a urmărit să se scoată grupa, cu ajutorul SMEO. Fostul manager Ciurel a trimis avizele la ITM fără ca oamenii să fie pontaţi în condiţii deosebite. Trimiteau avizele cu ştampila SMEO la ITM ca şi cum oamenii lucrau în condiţii normale. Asta deşi ei au 200 de membri în Termocentrala Rovinari. Noi n-am fi avizat niciodată, pentru că avizele şi pontajele se trimit cu semnătura sindicatului. Cerem grupa pe ultimele două contracte de muncă, 2013-2015 şi 2015-2017”, a declarat Manu Tomescu, vicepreşedinte al Sindicatului Energia Rovinari.

Dacă obţin grupa a II-a, salariaţii vizaţi vor putea să se pensioneze mai devreme. În momentul de faţă, salariaţii Termo Rovinari beneficiază de grupa de muncă în condiţii speciale. „În primăvară am făcut apel la oameni să nu semneze actele adiţionale prin care încercau, tot aşa, să păcălească oamenii. Am fost la o discuţie cu directorul Boza, a fost o şedinţă mare cu cei de la Protecţia Muncii, iar acum salariaţii sunt pontaţi în condiţii deosebite, aşa cum este avizul. Problema este că s-a pierdut pentru ultimii ani. De la 1 mai au beneficiat din nou de grupa a II-a”, a mai spus Manu Tomescu.

Magistraţii Tribunalului Gorj nu au stabilit deocamdată un termen de judecată în procesul intentat de Sindicatul Energia Rovinari împotriva CE Oltenia. Termo Rovinari este singura centrală a CE Oltenia ai cărei angajaţi beneficiază de grupa de muncă în condiţii speciale. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: