Energeticienii de la Termo Işalniţa ar putea reveni la lucru

Grupul 8 al Termocentralei Işalnița este pregătit pentru punerea în funcțiune de săptămâna viitoare, a anunţat directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Ionel Ilie. Asta ar însemna ca o bună parte din salariați să revină la lucru, însă totul depinde de cum va bate vântul, dar și de necesarul de energie pe piață. Repunerea în funcțiune a termocentralei din Bănie ar însemna o veste bună și pentru minerii din bazinul Motru, care vor avea astfel desfacere pentru cărbunele excavat de la carierele Lupoaia și Roșiuța.

CE Oltenia funcționează în prezent cu patru grupuri energetice la termocentralele din Gorj și cu unul pe zona Băniei, de la Termo Craiova II. Săptămâna aceasta graficul s-a modificat, astfel că în prezent sunt trei grupuri energetice în funcțiune la Termo Turceni și doar unul la Termo Rovinari, grupul 6. Directorul Diviziei Energetice a explicat de ce s-a produs această schimbare și cât vor funcționa grupurile după această schemă. "Față de zilele de Paște când ne-a redus puterea Dispecerul Național acum am revenit la ce era înainte. Funcționăm cu trei grupuri la Turceni și cu unul la Rovinari. A oprit Dispecerul un grup la Rovinari, grupul 3. Și dacă tot l-a oprit, am profitat și îi facem mici retușuri, mici revizii, pentru că grupurile au funcționat foarte mult timp. Am oprit și noi un alt grup, ca să-i facem o revizie, grupul 4. De săptămâna viitoare vom introduce în reparație grupul 6 pentru trei săptămâni. Este vorba de o reparație anuală, revizii curente", a declarat Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice.
Astfel, de lunea viitoare vor fi repuse în funcțiune grupurile 3 și 4 de la Termo Rovinari, la care se va încheia revizia până atunci, iar la Termo Turceni vor rămâne două în activitate. Cei din conducerea executivă a CE Oltenia vorbesc și de repunerea în funcție a unui grup la Termo Ișalnița, unitate energetică oprită complet încă de la începutul lunii martie. "De săptămâna viitoare vom merge cu două la Turceni și două la Rovinari. Rămâne și cel de la Craiova II să asigurăm apă caldă la oraș. Eventual, dacă se va putea, o să încercăm să pornim și un bloc la Ișalnița, grupul 8. Marți încercăm. Depinde totul de consumul din România și dacă prognoza de vânt este cea care se anunță", a mai spus directorul Diviziei Energetice.
Grupul 7 de la Ișalnița rămâne oricum oprit asta pentru că se află într-o reparație planificată, care se va încheia în luna iulie.

Vizualizări: 4,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: