Energia în vacanţă, Darby se mai întoarce ?

Baschetbaliştii Energiei s-au transformat in „hingheri” şi la Bucureşti. Au învins Dinamo cu un zdrobitor 87 la 62 si au scăpat de emoţiile play-out-ului. Intrată în vacanţă, Energia îl aşteaptă înapoi pentru sezonul viitor pe cel mai bun marcator din Liga Naţională, Louis Darby.

Energia a scăpat repede de duelurile cu Dinamo. 3-0 în play-out şi baschetbaliştii sunt deja în vacanţă. Darby a încheiat sezonul en-fanfare şi gorjenii speră ca el să revină la Tg-Jiu şi din toamnă.

O repriză ruşinoasă, alta aproape perfectă

După două victorii clare la Tg-Jiu, Lăpuşte şi compania au intrat deconectaţi pe teren la Bucureşti. Modesta Dinamo a făcut cea mai bună repriză din acest sezon şi chiar a condus la pauză la 5 puncte diferenţă! Gorjenii s-au trezit însă în repriza a doua şi nu şi-au mai lăsat adversarii să respire. Energia s-a impus în final cu un liniştitor 87 la 62. Cu scorul general de 3-0, gorjenii au eliminat Dinamo şi au intrat direct în vacanţă. „Două reprize total diferite. Am intrat deconectaţi, cu gândul la vacanţă, băieţii n-au răspuns la cerinţele mele, am încercat să fac nişte schimbări, să bag oameni mai proaspeţi în teren, dar băieţii au fost deconectaţi de tot de la un meci oficial. La pauză am intrat la vestiar peste băieţi, le-am explicat că acest campionat nu era terminat, mă gândesc că au înţeles pentru că a fost altceva în repriza a doua. Contează că am câştigat, că am făcut-o la 25 de puncte şi eu zic că am terminat cu fruntea sus până la urmă”, spune omul care l-a înlocuit pe Nikolic după ce obiectivul numit play-off a fost ratat, Radu Stroescu.

5 – victorii din tot atâtea meciuri oficiale a bifat Stroescu la Energia. Patru din ele au fost cu Dinamo (una în sezonul regulat şi 3 în play-out) şi una la Piteşti

Revine Darby ?

Gorjenii vor să păstreze neapărat un jucător pentru sezonul viitor care va debuta în toamnă. Darby a fost din nou cel mai bun marcator al Energiei la Bucureşti, cu 20 de puncte înscrise. Americanul a încheiat sezonul din postura de cel mai bun marcator al Ligii Naţionale, cu 682 de puncte în 33 de meciuri, adică o medie de aproape 21 de puncte pe meci. Darby are şi alte oferte, dar gorjenii speră ca acesta să revină la a doua sa casă, Tg-Jiu, acolo unde evoluează de 5 ani încoace. Cu scurte întreruperi marcate de aventuri ratate la Piteşti şi în Cipru. „Darby a plecat după meci acasă. Din ce am discutat cu el, vrea să vină înapoi la Tg-Jiu. Mai are şi alte oferte, dar prima lui opţiune e Tg-Jiul. Un acord verbal nu pot să spun că avem...totuşi a jucat 5 ani aici, a văzut că toată lumea îl iubeşte, şi-a făcut treaba şi cred că o revină la Tg-Jiu. Nu pot să spun că vine 100% pentru că nu ne-am înţeles cu el 100%. Toată lumea cred că vrea ca el să revină. Este singurul jucător care pot să spun că a confirmat anul acesta în ciuda rezultatelor. Toată lumea vrea spectacol aşa că cred şi sper să se întoarcă”, mai spune Stroescu.

31 – mai este data limită până la care şeful secţiei de baschet a Energiei a anunţat că va numi noul antrenor

20,67 – este media de puncte pe meci reuşită de Darby. Americanul îi devansează în top pe Martinic (CSM Bucureşti) cu 20,10 şi Petty (CSS Giurgiu) cu 19,79 puncte.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: