Energia Rovinari s-a impus în meciul cu Steaua

Baschetul gorjean pare să fi renăscut după ce s-au perfectat cele trei achiziţii din această iarnă. Energia Rovinari a debutat cu dreptul în retur, reuşind două victorii consecutive. După ce au trecut acasă de BC Piteşti, duminică gorjenii s-au impus în deplasare, la Steaua, urcând pe locul nouă în clasament. Cel mai important aspect al acestei victorii a fost remarcat de antrenorul Theo Evans care apreciază faptul că echipa sa va aborda cu un moral bun meciurile viitoare şi are un avantaj acum în faţa unei contracandidate la un loc de play-off.

Baschetbaliştii gorjeni au reuşit o victorie muncită şi foarte importantă în vederea îndeplinirii obiectivului din acest sezon, învingând pe Steaua pe teren propriu.

Scorul final a fost  de 84-81, după un joc dominat în cea mai mare parte de gorjeni. Debutul partidei a aparţinut oaspeţilor de la Târgu Jiu care au condus cu 10-2, după câteva minute gazdele reuşind egalarea. Energia a preluat din nou conducerea, scor 18-25, iar după o serie de aruncări de trei puncte reuşite de ambele echipe, Energia a câştigat primul sfert cu scorul de 23-28. În cel de-al doilea sfert, Steaua a revenit şi a egalat de două ori luând un avantaj fragil pe tabelă, Energia intrând totuşi în avantaj la pauză, scor 40-45. Cel de-al treilea sfert a avut două părţi distincte, una în care Energia a părut că se va detaşa decisiv conducând şi la 13 puncte, şi o a doua în care trupa lui Evans a fost total depăşită. Vreme de aproximativ cinci minute, de la scorul de 48-61, Energia a mai înscris până la finalul sfertului trei doar trei puncte dintr-o aruncare a lui Lupusavei, timp în care Steaua a marcat nu mai puţin de 16 puncte, la finalul sfertului trei scorul fiind egal, 64-64. Sfertul patru a fost cel mai incendiar Steaua luând chiar un avans de trei puncte, scor 71-68, dar Energia a revenit prin reuşitele de trei puncte ale lui Troupe şi Voinescu. Cu două minute înaintea finalului Steaua avea un avantaj de un punct când Trim a reuşit cu 45 de secunde înainte de final un coş şi o recuperare. Finalul de aproximativ 30 de secunde s-a jucat doar la faulturi şi aruncări libere, Energia pierzând în acest timp trei jucători, Darby, Trim şi Căpuşan care au acumulat câte cinci greşeli personale. Totuşi gorjenii au fost mai buni pe final de meci şi au reuşit să ia un avans de trei puncte care le-a adus victoria.

După aceste două victorii importante, Energia a urcat cinci locuri în clasament, se află la un loc doar de play-off şi abordează cu optimism confruntările care vor urma. Etapa viitoare este una intermediară, gorjenii urmând să joace miercuri acasă cu CSU Atlasib Sibiu, meciul fiind unul deosebit de important şi atractiv pentru iubitorii baschetului.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: