Energia şi-a prezentat lotul pentru noul sezon

Energia – Universitatea Cluj 33-26 Energia – Universitatea Cluj 32-30 


Handbaliştii de la Energia au început seria de jocuri de verificare cu două amicale susţinute în compania Universităţii Cluj. Cu această ocazie, conducerea clubului a prezentat şi noile achiziţii pentru noul sezon, dar şi întreg lotul cu care antrenorul Vasile Stângă va aborda campionatul. Obiectivul pentru sezonul 2009-2010 va fi pentru Energia calificarea în cupele europene, aceasta fiind condiţia cu care antrenorul Vasile Stângă a semnat prelungirea contractului. 


În acest weekend iubitorii handbalului au avut parte de două jocuri ale echipei locale, în compania Universităţii Cluj, ambele disputate în Sala Sporturilor. Echipa locală s-a impus în ambele jocuri cu scorul de 33-26 şi 32-30, în aceste amicale fiind folosiţi la Energia toţi jucătorii prezentaţi înaintea primului meci, respectiv cei nouă păstraţi din sezonul trecut plus cei şase recent transferaţi, unul din România iar ceilalţi cinci străini. Alături de aceştia la Energia a fost adus un tânăr de la Centrul Olimpic de la Sighişoara, Bogdan Criciotoiu şi un tânăr portar de la una din echipele de juniori ale LPS, Bogdan Motoi. 
Vasile Stângă s-a declarat mulţumit de cele două antrenamente chiar dacă a observat la echipa sa o stare de oboseală pentru că acestea s-au disputat la un interval de 15 ore: „Au fost două meciuri bune dar şi primele noastre meciuri. S-a văzut puţină oboseală, e normal după două meciuri în decurs de 15 ore. Sunt mulţumit de stadiul în care ne aflăm.” La primul joc gorjenii au fost puţin mai concentraţi, mai ambiţioşi iar în cel de-al doilea puţin mai relaxaţi dar ambele confruntări au constituit meciuri bune de antrenament. 
Stângă a tras deja primele concluzii după aceste verificări legate atât de clujenii cu care vor juca în campionat cât şi de echipa sa: „La Cluj va fi foarte greu după cum i-am văzut. La noi mai trebuie lucrat la relaţiile în apărare, mai ales pe axul central, trebuie lucrat mai mult la schimbul de oameni care e deficitar la noi şi la colaborarea poartă-apărare. Faza a doua a mers destul de bune, cu câteva excepţii, dar am dat goluri pe faza a doua ceea ce e o bilă albă pentru mine.”
După aceste prime două jocuri cu U Cluj, seria de meciuri de verificare pentru cei de la Energia va continua de acum în fiecare weekend cu câte unb turneu de meciuri amicale. 


LOT ENERGIA PANDURII 2009-2010

1. Florin Dragomir
2. Ante Kukrika
3. Zvonimir Kapular
4. Andreas Szabo
5. Humberto Julien
6. Milan Vukas
7. Bogdan Criciotoiu
8. Bogdan Motoi 
9. Andrei Rădulescu 
10. Darius Apolzan 
11. Ionuţ Mazilu
12. Mădălin Truică
13. Paul Giotoiu
14. Andrei Păiuş
15. Vali Popescu
16. Adrian Florea 
17. Andrei Enache

FOTO FAZĂ ENERGIA CLUJ 
Moldovan vede Energia în primele patru din Ligă 

Antrenorul oaspeţilor, Remus Moldovan, care a fost la un pas de a ajunge la Energia a constatat la Târgu Jiu că s-a întărit campionatul cu mulţi jucători străini şi a apreciat că echipa gorjeană s-ar putea clasa în primele petru din ligă: „Am fost aproape de Energia dar am luat altă decizie. Energia o văd între primele patru echipe numai să nu se accidenteze vreun jucător că atunci apar probleme.”
Jocurile disputate la Târgu Jiu le-a considerat utile mai ales că nu au existat accidentări: „Au fost foarte utile cele două jocuri, ambele echipe sunt într-o fază pregătitoare dar lucrurile, am văzut un joc mai bun din partea gazdelor şi mai slăbuţ din partea noastră la primul meci şi invers la al doilea. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni şi putem aborda restul meciurilor cu efectivul complet.”



Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: