Energia vrea să bată Reşiţa şi pe teren propriu

Energia Pandurii întâlneşte sâmbătă, la Târgu Jiu pe UCM Reşiţa, într-un meci ce se anunţă în egală măsură interesant dar şi unul important pentru acest retur. Dacă vor să ajungă în cupele europene gorjenii au nevoie de cât mai multe victorii acasă. Reşiţa e totuşi una dintre cele mai puternice echipe din Ligă şi vine la Târgu Jiu cu gând de răzbunare, după ce Energia i-a învins anul trecut acasă. Mai grav este faptul că Vasile Stângă este nevoit să apeleze la improvizaţii ori să joace cu unii dintre handbaliştii nerefăcuţi după ultimele accidentări.

Speranţele gorjenilor se leagă la acest meci de faptul că Energia este neînvinsă la Târgu Jiu şi speră ca această invincibilitate să fie păstrată. Lucru destul de greu în condiţiile unui lot decimat, trei dintre jucători având probleme medicale după meciul de la Suceava. „Sper să scoatem un rezultat bun, dar asta va depinde de cum vom aborda meciul. Dacă îl vom aborda hotărâţi şi motivaţi aşa cum am jucat cu HCM Constanţa în tur, eu zic că batem Reşiţa. Dacă jucăm aşa cum am făcut-o la Suceava, atunci sigur luăm bătaie acasă”, spunea ieri Vasile Stângă avertizându-şi elevii să fie concentraţi 100% la importanţe meciului. „Eu le-am spus deja băieţilor că este un meci de concentrare, 60 de minute trebuie să dureze asta. Dacă nu stăm concentraţi 60 de minute de joc putem pierde. De asemenea, toate aruncările trebuie să fie cu responsabilitate, iar apărarea să fie foarte bună, numai astfel vom câştiga”. Tehnicianul e convins că la astfel de meciuri cu adversari net superiori, diferenţa se poate face la dăruirea şi lupta din teren.

L-a pierdut pe Florea pentru acest meci

Stângă refuză să ia în calcul un eventual eşec la acest meci şi spune că nici nu s-a gândit că ar fi posibil, chiar dacă recunoaşte că problemele medicale i-au afectat serios echipa. Absenţa golgheterului Gabriel Florea se anunţă cea mai importantă acesta având o entorsă care nu-i va mai permite să intre pe teren. „Florea nu cred că va juca pentru că are glezna şi acum umflată şi îi este şi frică să calce în picior. Am văzut şi eu faza în care s-a accidentat la Suceava şi a fost vorba despre o intrare foarte dură a lui Chiruţ, care după ce a comis o forţare, a picat peste piciorul lui Florea. Am pierdut un jucător important, golgheterul echipei”, a spus Stângă bucurându-se totuşi că va putea conta pe Kukrica, chiar dacă nu 100% apt:

Apărarea agresivă poate fi secretul victoriei

Stângă a analizat atent meciul de anul trecut pentru a vedea care au fost atuurile de atunci ale echipei sale: „Anul trecut am făcut un meci fantastic în apărare. Acesta a fost secretul victoriei de anul trecut cu Reşiţa. În handbalul actual apărarea este numărul unu în handbalul mondial. Dacă te aperi bine şi nu iei gol în atac mai dai gol pe contraatac şi faza a doua”. Chiar dacă teoretic Energia e favorită pentru că joacă acasă, şansele ambelor echipe sunt egale. „Pornim cu 50-50 % şanse, totul depinde de starea jucătorilor. Dacă vom fi mobilizaţi nu are cum să ne bată Reşiţa aici. Pentru Reşiţa este un meci mult mai cu presiune decât jucăm noi. Ei îi joacă şansa de a mai spera la campionat, iar asta poate fi benefic pentru echipa noastră. Dar şi noi suntem în luptă directă cu Steaua, Bacău şi Suceava pentru cupele europene”, a spus Stângă referitor la presiunea mai mare asupra adversarului din această etapă, Reşiţa fiind încă în cursă pentru campionat.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: