Eroii Energiei au învins campioana !

Energia a reuşit cea mai mare victorie din acest sezon. Trupa lui Nikolic s-a impus eroic în faţa campionilor de la Asesoft Ploieşti cu 95 la 93 după o repriză de prelungiri. Wisseh şi Darby au fost din nou la înălţime, ultimul reuşind 15 puncte în ciuda faptului că a jucat accidentat.

Energia Rovinari – CSU Ploiești 95-93 (pe sferturi: 18-22, 18-19, 21-17, 24-23, 14-12)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Janjusevic (16 puncte), Gliga (4), Darby (15), Roșu (3), Lăpuște (16), Steffel (17), Mocanu, Wisseh (23), Kennerly III (1), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU: Tudor (3), Szijarto (3), Miletic (8), Burlacu (2), Timermanis (23), Tica (21), Nyakundi (6), Stănescu (11), Vlahovic (16). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Victorie eroică !

Energia a început dezastruos meciul. Cu Nikolic junior accidentat, gorjenii au văzut cum Darby călca strâmb la încălzire iar planul lor de a bate campioana devenea aproape imposibil. Asesoftul a plecat ca din puşcă, a condus cu 7-1 şi a terminat primul sfert în avantaj, 22-18. Ploieştenii şi-au menţinut avansul până la pauză, dar apoi şi-a intrat în rol Wisseh. Americanul revenit în România după 6 luni de pauză a înscris 12 puncte în sfertul 3 şi a ajutat Energia să ţină aproape de oamenii lui Arnautovic. Oaspeţii au părut că vor pleca victorioşi de la Tg-Jiu, dar Janjusjevic a înscris un coş de 3 puncte cu 18 secunde înainte de final şi a împins meciul în prelungiri. Ce s-a întâmplat aici e un mic miracol. Asesoftul s-a desprins la 8 puncte, scor 93-85, dar gorjenii au găsit încă o dată forţa să revină. Lăpuşte a marcat un coş de 3 puncte iar Darby a reuşit un coş cu fault şi a readus Energia în avantaj, 95-93 cu 38 de secunde înainte de finalul reprizei de prelungiri. „Killerul” Timermanis n-a mai fost aşa exact de la linia de 3 puncte, a ratat în două rânduri iar gorjenii au reuşit să ţină de scor pentru cea mai frumoasă victorie din acest sezon. Jucătorii au sărbătorit alături de fani victoria, cel mai vesel fiind nou sositul Wisseh. Victoria cu Asesoft menţine speranţele la un loc de play-off.

1 – victoria de sâmbătă cu Asesoft e prima reuşită de Energia în campionat în faţa ploieştenilor

Cadoul perfect pentru Darby

Vedeta Energiei, Louis Darby, a împlinit 29 de ani chiar în preziua partidei cu Asesoft. Meciul a început însă cum nu se putea mai prost pentru american, care s-a accidentat la încălzire. Cu toate astea, Darby a strâns din dinţi, a jucat 22 de minute şi a marcat 15 puncte. Trei din care au fost decisive în finalul prelungirilor. Darby l-a secondat perfect pe Wisseh care a încheiat meciul cu 23 de puncte şi 12 assisturi. „Am avut ceva probleme la început, dar am reușit să mă recuperez atât fizic, cât și psihic, am jucat la un nivel ridicat, la fel cum a făcut-o și echipa, iar la final noi am fost cei care am ne-am bucurat. Am reușit să câștigăm cu echipe puternice din campionat și acest lucru ne dă încredere din ce în ce mai mare. Aveam nevoie de un jucător care să marcheze multe puncte, iar acesta a venit. Jay (n.r. Wisseh) a făcut un meci foarte bun şi a condus echipa spre victorie”, a spus americanul la final.

O victorie împotriva Asesoftului e mereu foarte frumoasă. Respectăm Asesoftul pentru toate realizările lor din ultimii ani care nu au fost puţine şi tocmai de aceea o victorie împotriva lor e extrem de frumoasă.”  Slobodan Nikolic, antrenor Energia

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: