Eșec pentru Romanescu. Fără administrator public la Târgu Jiu

Primarul liberal Marcel Romanescu nu a reușit să convingă consilierii majorității că are nevoie de un administrator public la Târgu Jiu. Pentru prima dată de când este primar, Romanescu s-a lovit de refuzul aleșilor de la PSD, ALDE, PMP și PSRo. Până acum, proiectul privind scoaterea la concurs a postului de administrator public a fost primul care nu a trecut. Primarul spune că „nu se lasă” și va mai încerca să introducă pe ordinea de zi această propunere.

Scoaterea la concurs a postului de administrator public la Primăria Târgu Jiu a fost mărul discordiei la ședința de Consiliu Local de luni care s-a întins pe aproape trei ore. O dezbatere lungă a fost la proiectul primarului Marcel Romanescu privind ocuparea postului de administrator public, existent deja în organigrama primăriei de ani buni. Primul care a luat cuvântul a fost viceprimarul Aurel Popescu. Acesta a explicat că nu înțelege de ce este nevoie de un astfel de post. „Am înțeles că domnul primar se simte singur. Țin să anunț că sunt doi viceprimari și întregul aparat al Primăriei Târgu Jiu care sunt în slujba cetățeanului și sunt lângă primarul Marcel Romanescu, pregătiți oricând pentru orice temă. S-a emis ideea cum că administratorul public trebuie să coordoneze societățile în care Consiliul Local este majoritar. Țin să anunț că societățile în care Consiliul Local este acționar majoritar funcționează bine, există un bilanț care confirmă că sunt pe profit. S-a vehiculat ideea că este nevoie de administrator public care să conducă departamentul pentru fonduri europene. Noi știm care este suma alocată municipiului până în 2020. Este vorba despre 20 de milioane de euro”, a transmis Aurel Popescu.

Primarul Romanescu a încercat să convingă consilierii majoritari să voteze, însă fără rezultat: „În campania electorală, am spus că îmi doresc un administrator public la Târgu Jiu. Atât timp cât, în organigramă, a fost prevăzut un astfel de post, eu nu văd de ce am considera inoportun un astfel de administrator. Ultimul administrator public a fost angajat la Craiova. Și acolo sunt doi viceprimari. Nu înseamnă că acest administrator ar lua din atribuțiile viceprimarilor ori ale primarului”.

„Mai discutăm”

Dar nu a fost suficient de convingător. Doar cinci voturi a primit propunerea lui Romanescu. Cele ale colegilor din PNL. Consilierii locali de la PSD, ALDE, PSRo și PMP s-au abținut de la vot. Cu o excepție. Social-democratul Viorel Petcu a votat împotrivă, subliniind că primarul nu ar fi clarificat care urmau să fie atribuțiile administratorului public.

„Deși am fost un partizan al city managerului, domnul primar, atunci când a motivat această propunere, a înșiruit tot ce îi permite legea. Zicea că nu știe ce să-i dea de treabă administratorului. Eu îl sfătuiesc să se gândească și când va ști exact ce sarcini va avea administratorul, mai discutăm”, a transmis Petcu.

Romanescu: Există luptă politică

Chiar și în aceste condiții, Romanescu nu se lasă. Va mai încerca să introducă acest proiect în dezbateri cu speranța că va și reuși să ocupe postul. „Am o dezamăgire. Asta e. Trebuie să vedem exact ce e de făcut. În condițiile în care voi face noi modificări, îl voi pune, din nou, pe ordinea de zi. Mă așteptam la asta, dar am crezut că va trece de Consiliul Local. Nu știu care este motivul real pentru care s-au opus. Există luptă politică. Eu consider, în continuare, că am nevoie de un administrator public”, a transmis Romanescu.

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: