Etăgan: Creţan nu va intra la negocieri

Gheorghe Etăgan, secretar trezorier la Federaţia Naţională Mine Energie, a declarat ieri că sindicalistul Constantin Creţan nu va intra la negocierile contractului de muncă din Complexul Energetic Oltenia. Etăgan spune că acesta este liderul unor sindicate fantomă. Creţan e singur în sindicat, a adăugat Etăgan.

Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, declara zilele trecute că atunci când va ajunge la masa negocierilor la CEO va cere reducerea avantajelor pentru cei 365 de sindicalişti ai lui Marin Condescu. Creţan spunea că va mandata Confederaţia Meridian pentru participarea la negocieri.

Secretarul FNME i-a răspuns ieri acestuia şi i-a transmis că nu va ajunge la negocieri pentru că nici prietenii nu-l pot ajuta. De menţionat este faptul că dosarele sindicatelor ajung la directorul de Resurse Umane Ion Răuţ, fost partener a lui Creţan.  „Creţan e singur în sindicat şi într-o federaţie fantomă. Dacă nu citeşte legea nu ştie că o confederaţie, aşa cum este Meridian, nu mai poate mandata, potrivit unei legi intrate în vigoare de acum un an. Are adrese depuse, dar nici prietenii lui nu-l bagă-n seamă. Federaţiile pot mandata dacă au reprezentativitate la nivel de sector, dar confederaţiile nu. Păi noi, cu 30 de mii de oameni, abia ne-am încadrat”, a declarat Etăgan.

Dacă Creţan a numărat liderii de sindicat din FNME, Etăgan a numărat membri de sindicat ai acestuia. Maxim 130 de oameni. „Avea la Minprest, dar nu mai are niciunul. Are Dreptatea Rovinari, cu 50 de oameni, unde era nepotul lui preşedinte, dar a plecat la sindicatul lui Pisc, mai are 20 la Sindicatul Independent şi 60 la Viitorul Seciuri. Puteţi să-l întrebaţi pe Răuţ. Dosarele conţin foarte multe documente şi noi avem 17.100 de oameni din 18.800”, a încheiat Etăgan. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: