Evaziune la Zilele oraşului: Bon fiscal pe tăviţa de mititei!

Comisarii Gărzii Financiare au aplicat 15 amenzi comercianţilor de produse prezenţi săptămâna trecută la Zilele municipiului Târgu Jiu. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a fost de peste 13.000 lei, în special pentru vânzare de marfă fără documente de provenienţă. Pentru alte trei societăţi din Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti s-a dispus suspendarea activităţii, dat fiind faptul că nu dispuneau de casă de marcat fiscală.

Un cititor al ziarului Pandurul a adus la redacţia noastră cel mai original document fiscal, primit de la terasa unde a comandat mititei şi cârnăciori. Sub pretextul de ploaia a stricat casa de marcat, comerciantul a eliberat, la cererea cumpărătorului, o chitanţă scrisă chiar pe o tăviţă de carton, pe care a aplicat ştampila.

La acţiunea de verificare a agenţilor economici care au desfăşurat activităţi comerciale pe Insuliţă au participat trei echipe, a câte doi comisari. Mare parte din aceste controale au avut loc în zilele de 25 şi 26 mai, în ultimele zile ale manifestărilor prilejuite de zilele municipiului. Comisarii Gărzii Financiare au urmărit existenţa documentelor legale pentru mărfurile şi produsele comercializate, existenţa şi utilizarea aparatelor de marcat. Nu puţini din comercianţii verificaţi de comisari au scăpat neamendaţi. “Am efectuat acţiuni de verificare a agenţilor economici care au desfăşurat activităţi comerciale de alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul sau organizatori de jocuri distractive. Cu această ocazie au fost verificaţi peste 20 de agenţi economici, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în suma de 13.400 lei şi confiscări de 1.073 lei, reprezentând contravaloarea unor mărfuri comercializate fără documente legale de provenienţă. O parte din amenzile aplicate au fost şi pentru nerespectarea obligaţiei de a înmâna bonul fiscal clientului. Totodată, la trei unităţi care nu erau dotate cu aparate de marcat s-a dispus suspendarea activităţii”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef, Garda Financiară Gorj.

După achiziţionarea şi instalarea caselor de marcat, administratorii celor trei societăţi vor putea solicita Gărzii Financiare Gorj ridicarea suspendării activităţii.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: