Evaziune prin livrări fictive de mărfuri

Polițiștii din Mehedinți au efectuat miercuri patru percheziții la persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei, prin infracțiuni economice, în domeniul colectării deșeurilor feroase.

Potrivit unui comunicat remis de IGPR, din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, administratorul unei societăți comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții nereale de mărfuri pentru a justifica livrări fictive către opt firme din Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Dolj și Gorj.

Prin declararea de livrări fictive, cel în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor opt firme să se sustragă de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 290.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și taxa de mediu.

Trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, se mai arată în comunicat.

La activitate au participat și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Dolj și Iași. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: