Excavator avariat, lucrări stopate pe DN67

O lucrare demarată în primăvara acestui an pe DN67 şi care trebuia să fie finalizată în 3 luni este stopată de o jumătate de an. Este vorba de sectorul de drum naţional de la intrarea în comuna gorjeană Polovragi, acolo unde a avut loc o alunecare de teren. Societatea contractată să consolideze terenul a efectuat nişte lucrări în zonă, dar nu le-a finalizat. Astfel, respectiva porţiune de drum este plină de denivelări.

Un excavator este tras pe dreapta de mai bine de o jumătate de an. Mai mult, geamul utilajului a fost spart. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu spun că pentru continuarea lucrărilor este nevoie de realizarea unor studii, dar nu pot garanta că investiţia va continua din primăvara anului viitor. „S-a făcut prima fază a lucrărilor, s-au făcut drenurile, urmează să facem reparaţii, să turnăm asfalt, să preluăm denivelările şi urmează a doua fază, va fi o lucrare amplă. Urmează să se facă studii geo, foraje. Nu o facem doar aşa, de spoială. Sper să înceapă în primăvară, depinde când vor fi gata expertizele acelea”, a declarat Ion Tudor, directorul SDN Târgu Jiu.

Cât despre avarierea excavatorului, Ion Tudor spune că utilajul este al firmei care a demarat lucrările de consolidare. „Dacă constructorul care a făcut primele activităţi a considerat că e bine să-l lase acolo, treaba lui. Bine că nu i-au furat cupa sau şenilele”, a comentat şeful SDN Târgu Jiu. (A.P.)

Vizualizări: 2,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: