Exerciții pentru abdomen, picioare și brațe. Foarte simple!

Instructorul de fitness Ricarda Rădulescu prezintă azi patru exerciții eficiente pentru musculatura brațelor, abdomenului și picioarelor. Și aceste exerciții sunt extrem de simplu de făcut. În doar câteva minute îţi poți tonifia corpul cu exerciții făcute în intimitatea casei. Spor!

Exercițiul 1: Două sărituri în forfecare și a treia cobori în fandare cu ambii genunchi îndoiți (stâng, drept - forfecari, stâng-fandare, apoi schimbi două forfecări drept, stâng și fandare cu drept). Spatele e ușor aplecat spre înainte cu abdomenul încordat, genunchii se îndoaie la 90 grade (nu mai mult). Este un exercițiu cardio cu putină forță și izometrie. La fiecare timp se schimbă piciorul. Lucrează mușchii picioarelor, fesierii și puțin abdomenul și spatele.

Exercițiul 2: Din sprijin în picioare, cu spatele la marginea saltelei, cobori în genuflexiune, pui mâinile înapoi cât mai departe, rulezi coloana și împingi picioarele spre verticală în lumânare, apoi revii la poziția de plecare în picioare. Exercițiul este pentru musculatura picioarelor și a abdomenului. Așezarea și ridicarea de pe spate se face prin rularea coloanei vertebrale.

Exercițiul 3: Din sprijin cu fața la marginea saltelei, apleci trunchiul și „pășești” cu palmele spre înainte până ajungi in poziția planșă la orizontală cu brațele verticale și abdomenul încordat. Exercițiul întărește musculatura core (abdomen, spate, oblici) şi musculatura brațelor.

Exercițiul 4: Din lateral, sprijin pe palma dreaptă și pe gamba dreaptă, burta spre înainte. Ridici piciorul lateral și brațul în continuarea trunchiului şi apoi îndoi genunchii spre tavan și tragi de cot spre genunchi. Revii în lateral cu brațul in continuarea trunchiului. Exercițiul se face pe ambele părți! Este eficient pentru musculatura abdomenului și mușchii oblici, întărește şi musculatura brațelor si picioarelor

Toate cele patru exerciții se execută în 3 serii a câte 10 repetări.

Galerie foto




Vizualizări: 1,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: