Experiență inedită pentru elevii Liceului de Artă

Zeci de elevi de la Liceul de Muzică din Târgu Jiu au participat în această săptămână la un masterclass dedicat muzicii clasice. Copiii pasionați de canto clasic au primit sfaturi și lecții de la cei mai buni cântăreți de operă din țară, unii din ei fiind chiar invitați să cânte alături de ei în concerte. Eliza Bărănescu și Mihai Turbatu au participat la cursul susținut de doi mari cântăreți de operă, Alin Stoica și Lăcrămioara Crihana.

Eliza Bărănescu și Mihai Turbatu sunt doar doi dintre elevii care au participat la masterclass-ul de muzică clasică. Spun că a fost o experiență unică și așteaptă cu nerăbdare și alte activități de acest gen. ”A fost o experiență pe care mi-aș dori să o repet în viitor deoarece a fost o experiență benefică pentru noi, profesorii ne-au dat sfaturi pe care să le urmăm în viitor. Ne dorim să mai revină și să mai facem activități de acest gen. Eu am descoperit canto clasic în clasa a IX-a, mi-a mers bine, am cântat cu orchestra, am participat la spectacole, la concerte dar știu că se poate și mai bine. Acesta este traseul pe care eu vreau să-l urmez în viitor și îmi doresc să și reușesc”, a spus Eliza Bărănescu, 16 ani, elevă la Liceul de Muzică ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Mihai Turbatu și-a descoperit vocația pentru canto clasic în urmă cu patru ani. Școala generală a terminat-o într-o școală normală timp în care a cântat muzică ușoară. Acum spune că îi place mult mai mult canto clasic. ”Mi s-a părut o experiență unică, cred că am avut de învățat. Eu am descoperit că pot cânta muzică clasică acum patru ani. Până atunci am cântat muzică ușoară, mi-a fost cât de cât greu să mă despart de muzica ușoară, eu încerc acum să le fac pe amândouă însă am aflat că este foarte greu și că ar trebui să aleg. Este bine că familia este încântată, părinții mei sunt mândri de mine”, a spus Mihai Turbatu, 15 ani, elev la Liceul de Muzică.

 

Ce spun profesorii

Și profesoarele de canto din cadrul liceului de muzică, Olimpia Bălășoiu și Oana Târsu, spun că experiența alături de tenorul Alin Stoica și mezzosoprana Lăcrămioara Crihana a fost una benefică pentru copii. Sanda, o elevă de la Liceul de muzică, a fost selectată să cânte alături de cei doi, dar o răceală puternică a ținut-o departe de scenă. ”Consider că a fost benefic pentru elevii noștri, au văzut și un alt punct de vedere iar profesorii au plecat încântați de vocile pe care le-au auzit la noi în liceu. Au fost prezenți toți elevii de la canto clasic principal și o parte și de la inițiere vocală”, a spus Olimpia Bălășoiu, profesor canto clasic. Conducerea Liceului de Muzică ”Constantin Brăiloiu” le promite elevilor și alte experiențe de acest gen.

Galerie foto


Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: