Explozia de la Hurezani, anchetată de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă după explozia uriașă care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Hurezani, la sediul punctului de lucru al Transgaz.

Inspectorii de muncă au mers la fața locului și au ridicat primele documente. S-au deplasat inclusiv la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, unde au discutat cu persoanele rănite. O singură persoană mai este internată din cele cinci care au suferit răni minore după au încercat să stingă focul sau să îndepărteze maşinile din zona în care s-a produs explozia.

Ancheta este în desfășurare, spune șeful ITM Gorj. „În momentul de față este cercetat doar ca un eveniment. Acolo au fost implicați trei angajatori și cinci persoane. Una de la Romgaz, trei de la Transgaz și una de la o firmă de pază. Acolo, din primele cercetări, se pare că a fost o explozie la o conductă. Nu putem să dăm mai multe detalii pentru că în momentul de față avem un reprezentant de la Inspecția Muncii care va ajunge la fața locului și va cerceta”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Și Poliţia a deschis o anchetă în care face cercetări pentru vătămare corporală, distrugere şi nerespectarea normelor de securitate şi sănătate a muncii.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: