Expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale, la Motru

Primăria Motru şi mai mulţi comercianţi din zona Ardealului au organizat în municipiu o expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale. Motrenii pot găsi aici de la articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte până la produse alimentare tradiţionale şi gogoşi.

Expoziţia cu vânzare de produse tradiţionale a fost amenajată chiar în piaţeta din faţa primăriei municipiului Motru. Comercianţi cu fel de fel de blănuri şi alte produse au venit la Motru tocmai din Ardeal pentru a-şi vinde creaţiile. "Este o expoziţie cu vânzare de produse de toate felurile. Un grup de comercianţi din Ardeal care umblă prin mai multe localităţi au făcut o solicitare către primăria Motru, am fost de acord să vină şi la noi câteva zile. Eu sper să stea până pe 31 decembrie. Mă bucur foarte tare pentru că nu a mers bine cu târgul nostru tradiţional şi această expoziţie cu vânzare a picat numai bine", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

"Am venit în faţa gorjenilor de la Motru cu îmbrăcăminte de iarnă. Căciuli de bărbaţi, de damă, haine de blană, cojoace, haine de piele. Cojoacele le avem la ofertă, la 100 de lei. Am mai fost aici în vară, de zilele oraşului", a spus Ovidiu Moldovan, comerciant din Bistriţa Năsăud.

Motrenii s-au arătat încântaţi de iniţiativa autorităţilor locale şi cer ca şi în anii următori să fie organizate astfel de expoziţii cu produse tradiţionale. "Este foarte binevenită această expoziţie. Am luat pentru fetiţă nişte halva. I s-a părut bună. Este ceva frumos", a spus o motreancă.

Prin organizarea acestei expoziţii administraţia locală are de câştigat şi ceva bani. Comercianţii plătesc o taxă de 5lei/mp închiriat, acesta fiind tariful stabilit de Consiliul Local Motru. Comercianţii ardeleni vor rămâne la Motru cel puţin o săptămână.

Vizualizări: 3,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: