Fabrica de cablaje din Țicleni și-a extins activitatea

Fabrica de cablaje auto care funcționează în orașul Țicleni, județul Gorj, și-a extins activitatea. Investitorii doljeni au mai concesionat o clădire de la primărie, unde au început producția la începutul acestui an. De la 20 de salariați câți avea în toamna anului 2017, când a fost deschisă fabrica la Țicleni, a ajuns la 65 de angajați.

Fabrica funcționează în fostul cinematograf al orașului, clădire reabilitată de primărie. După refacerea imobilului, acolo a desfășurat activitatea o fabrică de confecții, care a concesionat clădirea pentru 49 de ani.

Ulterior, concesiuna a fost cedată societății doljene Isotrad Production SRL, care a investit în fabrica de cablaje auto. Autoritățile locale spun că le-au mai pus la dispoziție un fost atelier școlar, unde investitorii și-au extins activitatea.

”Fabrica de cablaje își desfășoară activitatea, și în bune condiții. S-au extins. Le-am mai dat o clădire, un atelier în care își desfășurau elevii activitatea. S-a restrâns puțin cu elevii. De la începutul anului, i-am concesionat acest atelier, unde se desfășoară tot o secție de cablaje a aceleeași fabrici”, a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.

Zeci de localnici lucrează în cadrul acestei fabrici. Autoritățile locale vor să mai atragă și alți investitori în zonă. ”La ora actuală, sunt 65 de femei angajate, din orașul Țicleni. Sperăm ca pe viitor să mergem până la 100 de angajați. Plătesc concesiune la ambele clădiri, plus terenul aferent clădirilor. În viitor, vrem să mai luăm niște clădiri de la Petrom, să extindem și alte fabrici. Aș vrea să merg până în Italia, să vedem un dezvoltator puternic, dar până nu am clădirile, pentru că de 2 ani urmează procedura aceasta la Petrom, care este foarte greoaie. Încercăm anul acesta să definitivăm cu terenul și clădirile, să urmăm procedura pentru aducerea unui dezvoltator puternic în orașul Țicleni”, a mai spus primarul Constantin Radu.

Gorjul este un județ care atrage de câțiva ani investitorii, pentru că forța de muncă este mai ieftină decât în alte zone ale țării.

Vizualizări: 4,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: