Fabrica de cabluri caută noi angajaţi. Nu vor să lucreze 8 ore, pe salariul minim! 

Fabrica de cablaje a început activitatea în zona Rostramo din Târgu Jiu. Aproximativ 500 de persoane au fost angajate în primele două luni, dar mulți dintre salariați nu par să fie mulțumiți de condițiile de muncă ori de salarii. Zeci de angajați au și început să renunțe la acest job, după ce au fost transferați acasă de la Drobeta Turnu Severin sau de la Caransebeș, unde s-au perfecționat. Angajatorul organizează, în fiecare săptămână, noi selecții de personal.

Este un du-te-vino la noua fabrică de cabluri din Târgu Jiu. Muncitorii primesc salariul minim pe economie, iar mulți pleacă acasă decât să stea în picioare opt ore în fiecare zi. Din acest motiv, firma se confruntă cu o fluctuație de personal. Problema nu este doar la Târgu Jiu, ci și în alte orașe unde deține astfel de fabrici. „Până mai acum ceva timp, tot zicea, că este nevoie să vină investitorii, că vrem locuri de muncă. Angajatorul este destul de serios. Până în prezent, au fost angajate aproximativ 500 de persoane. Din cele care au fost încadrate inițial la Severin și la Caransebeș, au fost transferate la Târgu Jiu. Este, într-adevăr, o fluctuație de personal. Ei nu au vrut să facă mare tam-tam cu inaugurarea. Până la urmă, au creat niște locuri de muncă pentru gorjeni. Salariile sunt cum sunt, dar când vor vedea că le merge producția, probabil le vor și crește. Ar fi rușinos să nu găsească forța de muncă de care au nevoie”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Selecții în fiecare zi de miercuri

Puși în situația de a căuta personal, reprezentanții fabricii de cablaje organizează, în continuare, selecții. Acestea au loc la sediul fabricii de la Rostramo sau la Colegiul Auto din Târgu Jiu. „Am discutat mai multe aspecte. I-am întrebat de ce mai au nevoie. Pe ce posturi le trebuie. Au nevoie de CTC-iști, electricieni foarte mulți. Sunt persoane care au venit de la Severin sau Caransebeș și au mai stat o săptămână sau două și au plecat. Sunt puțin nemulțumiți și reprezentanții firmei pentru că nu se așteptau ca oamenii să renunțe atât de ușor. Recrutările continuă în fiecare zi de miercuri. Își selectează forța de muncă de care au nevoie. Probabil, această fluctuație va continua. Aceeași problemă este și la Severin, dar firma este destul de serioasă. Unii dintre angajați spun că este dificil, că trebuie să stea opt ore pe zi în picioare pe salariul minim. Fiecare își alege ce vrea să facă”, a mai explicat Chiriac.

600 de gorjeni au plecat în alte orașe tot pe aceleași salarii. Unii dintre ei au primit însă câteva sute de lei în plus, pentru cazare. Reprezentanții firmei de cabluri au anunțat că vor mai angaja cel puțin 500 de noi persoane.

Vizualizări: 55,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: