„Fabrica” de ospătari şi bucătari! Tinerii, îndemnaţi spre un job sigur

Două clase de absolvenţi de clasa a VIII-a din Leleşti şi Turcineşti au vizitat Colegiul Economic „Virgil Madgearu” care şi-a prezentat miercuri oferta educaţională, mai ales pentru învăţământul profesional. Copiii au putut sta de vorba cu elevii de la profilul Alimentaţie Publică care au încercat să-i convingă să-şi aleagă o meserie în domeniul ospătăriei şi bucătăriei.

Circa 50 de elevi de la şcolile din Leleşti şi Turcineşti au avut parte de o prezentare altfel a ofertei educaţionale. Copiii au mers la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” care desfăşoară în această perioadă proiectul „Săptămâna meseriilor” prin care îşi propune să atragă tot mai mulţi elevi spre învăţământul profesional. Începând cu anul şcolar viitor, aici va funcţiona o clasă de profesională în calificarea ospătar-chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie. Şcoala târgujiană are un contract cu firma Crescendo SRL, respectiv restaurantele Anna din Târgu Jiu, care şi-a luat angajamentul să angajeze la absolvire mai mulţi tineri, dar şi să pregătească copiii din punct de vedere practic. „Este vorba despre o clasă cu 28 de locuri la învăţământul profesional. Pe tot parcursul studiilor, elevii primesc şi o bursă de 200 de lei lunar şi au şansa să se bucure de pregătire practică de calitate în restaurante moderne”, a spus directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu, Cristina Belega. 

„Ieşiţi de aici cu o calificare”

În faţa copiilor au fost prezenţi şi câţiva elevi care urmează în prezent acest profil şi care le-au povestit absolvenţilor din experienţele lor. „Nu m-am gândit în viaţa mea că o să ajung să-mi placă atât de mult să gătesc. Este foarte frumos, ai parte de experienţe unice, participi la competiţii culinare. Şi cred că avantajul vostru cel mai mare, faţă de restul liceelor, este acela că de aici ieşiţi cu o calificare. Adică, ieşiţi cu un job sigur. O să învăţaţi că, în bucătărie, lucrul în echipă este cel mai important, apoi coordonarea, atenţia”, a fost mesajul elevilor de la „Madgearu” pentru tinerii absolvenţi.

Pentru a-i convinge pe deplin, actualii elevi le-au pregătit micuţilor prăjituri şi i-au învăţat să aşeze corect farfuriile pe masă. Absolvenţii de clasa a VIII-a s-au declarat impresionaţi de câte au auzit şi au promis că o să studieze cu atenţie oferta.

Vizualizări: 4,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: