Face bani din solarii. Povestea de succes a unui tânăr din Muşeteşti

Un tânăr din Mușetești care a investit în ultimii ani bani buni în câteva solarii are motive de bucurie în această perioadă, după ce toată iarna a muncit pe brânci. Omul strânge acum roadele, deși restul consătenilor săi de abia acum încep muncile agricole prin grădini.

Alin Toma s-a încăpățânat să creadă că un solar poate fi rentabil și în zona de munte a județului, iar roadele pe care le are îi confirmă dorințele. Salata verde, ceapa, mărarul sau spanacul sunt doar câteva din culturile pe care le-a recoltat, verdețurile fiind ajunse la maturitate.

„A fost multă muncă”

În solar, producția de verdețuri este aproape de final, culmea fiind că mulți dintre clienții gorjeanului sunt persoane venite din Ardeal pentru a se aproviziona cu marfă proaspătă. „Munca la recolta aceasta a început în toamnă. Acum suntem cam pe finalul sezonului pentru că mare parte din salată sau din spanac a fost vândută. A fost o iarnă grea, mai ales în zona montană în care ne aflăm noi, dar rezultatele au fost bune, pentru că totul a crescut frumos. La început se preconiza un an prost, dar nu e așa. Salata a fost foarte cerută pe piață pentru că în multe părți solariile au fost afectate de temperaturile scăzute. Noi am înfruntat gerul dublând stratul de folie. A fost multă, multă muncă, dar mă bucur că am reușit să avem o producție pe care nimeni nu o credea, mai ales că am obținut-o într-o zonă montană. Toată lumea spunea că nu se poate să avem rezultate aici, dar uite că nu e chiar așa, dacă muncești, bineînțeles”, spune Alin Toma.

Vinde în piața din Târgu Jiu

Peste câteva zile locul salatei sau al verdețurilor va fi luat în solarii de legumele care ar trebui să dea deja rod la începutul lunii mai. Într-un solar încălzit constant, Alin Toma are deja răsaduri foarte bune de roșii, castraveți, ardei, fasole și vinete. „Avem răsadurile de roșii la prima floare,  iar plantele sunt acum numai bune de plantat. Când va permite și vremea, în special noaptea, că atunci apar problemele, vom scoate plantele din solarul încălzit și le vom muta în celelalte. Cam în două săptămâni estimez eu că vom putea planta și fasolea și restul plantelor”, afirmă proprietarul solariilor de la Mușetești.

Alin Toma e prezent duminică de duminică în piața de la Târgu Jiu și speră ca la începutul lunii mai să le poată oferi gorjenilor prima producție de roșii și castraveți din producția proprie.

Galerie foto


Vizualizări: 16,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: